Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μαυρέλος: Το πάθημα που δεν έγινε μάθημα! Για τις πειραγμένες...

Βασίλης Μαυρέλος: Το πάθημα που δεν έγινε μάθημα! Για τις πειραγμένες δημοσκοπήσεις των ευρωεκλογών

10

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-κλπ καταρρέει. Η ημερομηνία λήξης της είναι στις 25 Μάη!

 Αυτό δε χρειάζεται και ιδιαίτερη πολιτική σοφία για να το καταλάβει κανείς.

 Γίνεται εύκολα αντιληπτό, φτάνει να υπάρχει μια στοιχειώδης επαφή και όσμωση με τον κόσμο της εργασίας.

 Μόνο αν ζεις σε κάποια αποστειρωμένη κοινωνική ζώνη ή σε κομματική γυάλα   υπηρετώντας τυφλά σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες δεν το βλέπεις.

Ούτε οι κατά παραγγελία στημένες και πειραγμένες δημοσκοπήσεις μπορούν  να θολώσουν άλλο τα νερά.

Μερικές φορές μάλιστα κάποιες απ’αυτές, φτάνουν και στα όρια της νομικής-ποινικής ευθύνης περί συστηματικής διασποράς ψευδών ειδήσεων με στόχο να κατευθύνουν, να χειραγωγήσουν κι όχι να καταγράψουν τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Το πάθημα το Μάη του 2012 δεν τους έγινε μάθημα, όταν δεν κατάφεραν όχι μόνο να πέσουν μέσα και να προσεγγύσουν έστω τα ποσοστά των κομμάτων, αλλά ούτε καν τη σειρά  κατάταξή τους.

Εδώ μετράνε κυρίως άλλα πράγματα και πάνω απ’όλα ποιός πληρώνει, σε ποιούς ανήκουν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και ποιά συμφέροντα υπηρετούν, κάτι που όμως δεν είναι της παρούσης να αναλυθεί.

Όπως όλα δείχνουν θα υποστούν μεγάλη πτώση και θα σαρωθούν όλα τα κόμματα και οι σχηματισμοί που πήραν μέρος  στις μνημονιακές κυβερνήσεις της τελευταίας τετραετίας, μέχρι του σημείου της πλήρους απαξίωσης κάποιων απ’ αυτά.

Το πολιτικό τοπίο της επομένης της 25ης Μάη  δε θα  θυμίζει σε τίποτα αυτό που είχε καταγραφεί πριν από δυο χρόνια. Ο εκλογικός χάρτης και ο συσχετισμός δύναμης θα έχουν αλλάξει θεαματικά και πολλοί θα είναι εκείνοι που δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους μ’όσα θα βλέπουν στις τηλεοράσεις τους εκείνο το βράδυ.

 Η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά θα είναι πλέον ένα μικρό κόμμα-όπως σωστά είπε και η Ντόρα Μπακογιάννη που κάτι θα ξέρει.

Το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ του Βενιζέλου δεν θα πάρει ούτε τις μισές ψήφους που είχε, δεν θα υφίσταται-όπως είπε και ο Πάγκαλος, που κι αυτός κάτι θα ξέρει- και η ΔΗΜΑΡ θα είναι υπό εξαφάνιση.

Αυτή  θα είναι η τιμωρία και η εκδίκηση της κοινωνικής λαϊκής πλειοψηφίας στην κάλπη για τα όσα βιώνει την μνημονιακή τετραετία.

Τη μέρα εκείνοι όλοι θα παίρνουν λίγο πολύ ψήφους εκτός από τους κυβερνητικούς των μνημονίων, με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ για ευνόητους και προφανείς λόγους ,που θα είναι καθαρά και μακράν πρώτος.

Αλλά και όλοι οι άλλοι αντικυβερνητικοί σχηματισμοί είτε κινούνται στ’ αριστερά, είτε στα δεξιά θα βγουν ενισχυμένοι.

Από την παραδοσιακή κομμουνιστική, την αντικαπιταλιστική αριστερά  έως και κόμματα που εμφανίστηκαν μόλις χτες, έχοντας την εύνοια και το σπρώξιμο μερίδας του οικονομικού κατεστημένου.

Ακόμα και άλλοι πολύ μικροί σχηματισμοί ,που είχαν ελάχιστη εκλογική δύναμη αλλά έντονη παρουσία στους αγώνες και κοινωνική αναγνωρισιμότητα, θα πάρουν ποσοστά και ψήφους..

Τίποτα δε θα μείνει στη θέση του από τον πολιτικό σεισμό εκείνο το βράδυ των ευρωεκλογών, που θα είναι και το τελευταίο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

   Μετά από καιρό, θα σκάσουν πολλά χαμόγελα σε νέους, ανέργους και φτωχούς ανθρώπους.Σ’ ένα δημοκρατικό, προδευτικό και αριστερό κόσμο, αφού θα έχει καταφέρει να γκρεμίσει εκείνο το μαγιάτικο βράδυ την πιο άθλια, την πιο εχθρική, την πιο μισητή αντιλαϊκή ακροδεξιά κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση ως σήμερα. Και θα το καταφέρει, αλήθεια είναι, όχι τόσο  μέσα από τον αγωνιστικό κινηματικό δρόμο, που θα’ταν και ο πιο στέρεος, όσο με την ψήφο του.Κάτι όμως είναι κι αυτό. Κυριακή κοντή γιορτή…

                                                                                                  Χίος 6-5-2014

                                       Βασίλης Μαυρέλος