Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση ΛΑΣ για τους νεκρούς μετανάστες της Σάμου

Ανακοίνωση ΛΑΣ για τους νεκρούς μετανάστες της Σάμου

10

 ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Είκοσι δύο νεκροί μετανάστες ο μέχρι στιγμής απολογισμός της νέας τραγωδίας που σημειώθηκε στο Αιγαίο, με ιστιοφόρο που αναποδογύρισε ανοιχτά της Σάμου τα ξημερώματα.

Αυτή είναι η μεταναστευτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η πολιτική της ασφαλούς αποτροπής , της σιδηράς πυγμής στα σύνορα της ΕΕ.

Αναδεικνύεται ξανά με τραγικό τρόπο, ότι η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, που οδηγούνται στον ξεριζωμό, εξαιτίας της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων και των πολέμων, στα οποία πρωτοστατεί η ΕΕ, οδηγούν σε νέες τραγωδίες, εγκυμονούν κινδύνους για περισσότερα θύματα.

Κανένας λαός να μη δεχτεί η Μεσόγειος να γίνει θάλασσα νεκρών μεταναστών και προσφύγων. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, παρά τις απαγορεύσεις που θέτει το Δουβλίνο ΙΙ και η Συνθήκη Σένγκεν, σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να δοθεί άσυλο με δίκαιες και γρήγορες διαδικασίες στους πρόσφυγες, θύματα πολέμων και των αντιδραστικών καθεστώτων.

Να απλώσουμε το χέρι αλληλεγγύης σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που η ιμπεριαλιστική πολιτική τους στέλνει στον πάτο της θάλασσας.

Ο δήμος της Χίου άμεσα πρέπει να προετοιμαστεί στο να συμβάλλει στη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων όταν χρειαστεί, διαμορφώνοντας κατάλληλες υποδομές, αντί να ανέχεται να στοιβάζονται σαν τα ζώα στα γνωστά «κουτιά» έξω από το Λιμεναρχείο.

5/5/2014