Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση Ερμιόνης Φρεζούλη για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Σάμο: «Εμείς πρώτοι να...

Δήλωση Ερμιόνης Φρεζούλη για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Σάμο: «Εμείς πρώτοι να μην σωπαίνουμε για το έγκλημα»

10


«Εμείς πρώτοι να μην σωπαίνουμε για το έγκλημα»

H επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας και υποψήφια δήμαρχος Χίου, Ερμιόνη Φρεζούλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες το ξημέρωμα της Δευτέρας:

Και τώρα, ας σωπάσουμε όλοι. Για τους 22, ίσως και περισσότερους, νεκρούς στα ανοιχτά της Σάμου. Για τους άντρες, τις γυναίκες, τα παιδιά, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που χάνουν τη ζωή τους, θύματα μιας ανόητης, εγκληματικής πολιτικής «αποτροπής» ενός κύματος που δεν σταματά ούτε με χίλιες Frontex. H «Eυρώπη-Φρούριο» δολοφονεί. 


Εμείς, οι κάτοικοι του Αιγαίου, πρέπει πρώτοι να απαιτήσουμε αλλαγή πολιτικής. Εμείς, πρέπει πρώτοι να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θέλουμε η θάλασσά μας να ξαναγίνει υγρός τάφος, για κανέναν. Εμείς, πρώτοι, πρέπει να απομονώσουμε τις ακροδεξιές φωνές σαν αυτή του κυρίου Βορίδη και των συνοδοιπόρων του που ντρόπιασε το νησί μας με την ακροδεξιά, εμφυλιοπολεμική ρητορική του. Εμείς, πρώτοι, πρέπει να επιδεικνύουμε περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε εκείνους που καταφέρνουν να περάσουν τους φρικτούς «φράχτες».

Εμείς, πρώτοι, πρέπει τελικά να μην σωπαίνουμε για το έγκλημα που συντελείται δίπλα μας. Η «μεταναστευτική πολιτική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αλλάξει. Όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν πιέζει για αλλαγή του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», βάφει τα χέρια της με αίμα αθώων. 

 (η φωτογραφία προέρχεται από τη σελίδα της Ύπατης Αρμοστείας)