Αρχική Νέα Τοπικά Ερμιόνη Φρεζούλη: οξεία κριτική σε παράταξη Λαμπρινούδη και βολές για “ανεξάρτητους” συνδυασμούς...

Ερμιόνη Φρεζούλη: οξεία κριτική σε παράταξη Λαμπρινούδη και βολές για “ανεξάρτητους” συνδυασμούς (VIDEO)

6


«Έχουμε τις γνώσεις να ανατρέψουμε τα πάντα, είμαστε η μόνη παράταξη με πλήρες πρόγραμμα», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η υποψήφια Δήμαρχος Ερμιόνη Φρεζούλη.

Χαρακτήρισε «καθεστωτική» την παράταξη Λαμπρινούδη, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, έχοντας μετατρέψει τα νομικά πρόσωπα του Δήμου σε εκλογική μηχανή.
(VIDEO)

Κατήγγειλε δε ότι η ΔΗΚΕΧ χρησιμοποίησε παιδιά για να μοιράσουν φυλλάδια, ενώ αναρωτήθηκε από πού πληρώνονται οι καταχωρήσεις με τα έργα του Δήμου.

Αφήνοντας την ήπια αντιπαράθεση και τις αναλύσεις του προγράμματος η Ερμιόνη Φρεζούλη, βγήκε στην αντεπίθεση πρωτίστως κατά της παράταξης του νυν Δημάρχου, αλλά και της παράταξης της Πρωτοβουλίας, μιλώντας για δήθεν «ανεξαρτησίες» και «σφιχτούς εναγκαλισμούς».

Όλες οι παρατάξεις οφείλουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, είπε ενώ αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών για το μέλλον του νησιού.

Η Ερμιόνη Φρεζούλη έθεσε τρία κρίσιμα ερωτήματα προς τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, καλώντας τις να πάρουν θέση από τώρα και θεωρώντας τα ιδιαίτερα σημαντικά για τον τόπο.

Το 1ο αφορά την εκχώρηση του νότιου μέρους του λιμανιού, «της καρδιάς της πόλης», στο ΤΑΙΠΕΔ, κίνηση που υπονομεύει το μέλλον της Χίου για τα επόμενα 50 χρόνια.

Το 2ο αφορά τα έργα ΣΔΙΤ (με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα), που παραδίδει τη διαχείριση των δημόσιων αγαθών (νερό, αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων) σε ιδιώτες, κίνηση που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, με κυριότερο την αύξηση των ήδη υψηλών ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες.

Και, τέλος, το 3ο αφορά το θέμα της κατάργησης του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και αργά ή γρήγορα θα αποπειραθεί να εφαρμοστεί και πρέπει η όποια επόμενη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί από τώρα.

Ανεξαρτησίες και εναγκαλισμοί
Σε σχόλιό της περί της πολιτικής ταυτότητας των άλλων παρατάξεων, η επικεφαλής της Χιακής Συμπολιτείας υπενθύμισε την καταγωγή του Πολ. Λαμπρινούδη και της ομάδας του από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, ενώ για την Πρωτοβουλία για τη Χίο επισήμανε: «Είδαμε ως ελπιδοφόρα την προσπάθεια του κ. Βουρνού και μιας παρέας μεμονωμένων ατόμων για να διαχειριστούν καλύτερα τα πράγματα. Με λύπη μας, όμως, βλέπουμε τις τελευταίες μέρες το σφιχτό εναγκαλισμό τους με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και με τις άλλες καθεστωτικές δυνάμεις που συγκυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια και την έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Οπότε, για ποια ακριβώς ανεξαρτησία μιλάμε;».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου, η υποψήφια δήμαρχος Χίου επισήμανε πως η απόφαση που θα πάρουν οι πολίτες στις 18 του Μάη αφορούν το μέλλον όλων μας: «Οι αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα εμείς, είτε θα το αλλάξουν είτε θα το υποθηκεύσουν. Εμείς έχουμε αποδείξει στην πράξη, στη σύντομη προεκλογική περίοδο, ότι και ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της Χίου. Και κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε ότι και η χιώτικη κοινωνία το αναγνωρίζει και θα το δείξει στην πράξη στης 18 του Μάη».

Σε ότι αφορά τη Χιακή Συμπολιτεία ξεκαθάρισε από την αρχή ότι «είναι ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα που δεν είναι ευκαιριακό, με συνολική πρόταση για τα πράγματα του Δήμου».