Αρχική Πολιτισμός ΑΡΤΙΟΝ: σεμινάρια γραφολογίας

ΑΡΤΙΟΝ: σεμινάρια γραφολογίας

37

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δημιουργικής Έκφρασης και του «ευ ζην» ΑΡΤΙΟΝ διοργανώνει τον πρώτο σεμιναριακό κύκλο που εντάσσεται στα πλαίσια της δημιουργίας της Ανοιχτής Ακαδημίας Γνώσης και Επιμόρφωσης του Συλλόγου.

Ο πρώτος κύκλος αφορά σε σεμινάρια Γραφολογίας, στα οποία θα διδάξει η Αναλυτική – Δικαστική Γραφολόγος – Ψυχολόγος Όλγα Γαβριηλίδου.

Τα «μαθήματα» θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Χανδρής», σε τμήματα 12 ατόμων, αρχικά τα απογεύματα Δευτέρας ή Κυριακής, μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες σ’ αυτά.
Η πρώτη συνάντηση ορίστηκε για την Κυριακή 11 Μα’ί’ου στις  8.00  μ.μ.  στον ημιόροφο του ξενοδοχείου  “Χανδρής”.
 Απευθύνονται δε, σε παιδαγωγούς, ψυχολόγους, γονείς, αλλά και σε καθένα που θα επιθυμούσε να διευρύνει τις γνώσεις του στο αντικείμενο ή που θα ήθελε να αποκτήσει ιδιαίτερη γνώση του πολύ ενδιαφέροντος αυτού θέματος.
Η εμπειρία της κας Γαβριηλίδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό εγγυώνται ένα ευχάριστο, εποικοδομητικό και μοναδικό «ταξίδι» στον ανθρώπινο χαρακτήρα με οδηγό τον γραφικό χαρακτήρα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο του «ΑΡΤΙΟΝ» κα Βάσω Κριτάκη (τηλ.6937214208). Επίσης, περιμένουμε τις δηλώσεις για ενδιαφέρον στο email του «ΑΡΤΙΟΝ» artion.chios2013@gmail.com το αργότερο μέχρι 8 Μαΐου 2014.

Επισυνάπτουμε και σχετικό με τα σεμινάρια κείμενο της κας Γαβριηλίδου για περαιτέρω ενημέρωση, γνωρίζοντας σας ότι είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση και συνεργασία.
 

Γραφολογία ονομάζεται η επιστήμη που αναλύει τον γραφικό χαρακτήρα του ατόμου. Η γραφή είναι προϊόν της εγκεφαλικής λειτουργίας κι έχει μοναδικά χαρακτηριστικά για τον καθένα.

Η Γραφολογία αναγνωρίζει τουλάχιστον 300 χαρακτηριστικά του γραφικού χαρακτήρα τα οποία σε συνδυασμό σκιαγραφούν την ψυχοσύνθεση του γράφοντα. Η ανάλυση τους είναι μια περίπλοκη και περίτεχνη διαδικασία που αποσκοπεί στη πληρέστερη γνώση και την βαθύτερη κατανόηση της προσωπικότητας του ατόμου.

Η Γραφολογία, λοιπόν, είναι ένα κλειδί ερμηνείας, ανάμεσα σε άλλα, των εξατομικευμένων χαρακτηριστικών έτσι όπως αυτά αφήνουν το αποτύπωμά τους μέσω της γραφικής κίνησης.

Αυτό το μάθημα σας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσετε την Γραφολογία και να μάθετε τις βασικές αρχές σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάλυση του γραφικού χαρακτήρα.

 

Αφορά όσους:

  • Ενδιαφέρονται για την Γραφολογία

  • Παρατηρούν την γραφή των ατόμων και «διαισθάνονται» με βάση τον γραφικό χαρακτήρα κάποιου

  • Θέλουν να μάθουν πώς ο γραφικός χαρακτήρας αντανακλά την προσωπικότητα και πώς η ανάλυσή του συμβάλλει σε μεγαλύτερο βαθμό αυτογνωσίας

 

Μέτα το τέλος των μαθημάτων Γραφολογίας θα είστε σε θέση:

  • Να παρατηρείτε την γραφή από πολλές οπτικές γωνίες και να εξετάζετε τα επιμέρους χαρακτηριστικά της

  • Να αναγνωρίζετε και να προσδιορίζετε ορισμένα σημεία στη γραφή και να τα συσχετίζετε με γνωρίσματα της προσωπικότητας

  • Να εξακριβώνετε ασυνείδητες και υποσυνείδητες δυνάμεις που επηρεάζουν τις δικές σας σκέψεις και τα συναισθήματά σας

  • Να αντιλαμβάνεστε τον βαθύτερο λόγο που οι άνθρωποι σκέφτονται και ενεργούν με τον τρόπο που το κάνουν

 

 

Όλγα Γαβριηλίδου

Αναλυτική │ Δικαστική Γραφολόγος

www.graphoanalysis.gr