Αρχική Νέα Τοπικά Δημήτρης Λαβατσής: Κοινωνική συμμαχία όλων των ανθρώπων της εργασίας

Δημήτρης Λαβατσής: Κοινωνική συμμαχία όλων των ανθρώπων της εργασίας

10

 Μια αναγκαία εγχείρηση με οδήγησε πρόσφατα στις φροντίδες του Νοσοκομείου Χίου.

Δεν επρόκειτο για κάποια βαριά επέμβαση αλλά όλες έχουν την σημασία τους και η φροντίδα σε όλες τις περιπτώσεις δείχνει το επίπεδο της περίθαλψης.

Οφείλω κατ αρχήν ένα από καρδιάς «ευχαριστώ»  στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χειρουργικής κλινικής για την αντιμετώπιση που είχα….
Όλα αυτά παρά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού  (λόγω περικοπών δαπανών τα κενά ξεπερνούν το 40% ιδίως σε νοσηλευτικό προσωπικό ) επιτυγχάνονται χάρις στην ευσυνειδησία των εργαζομένων και στην απλήρωτη εκτός ωραρίων εργασία τους.

 Μαζί με αυτές τις ελλείψεις να συνυπολογίσουμε την απαξίωση των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας, όταν οι κυβερνήσεις από την εποχή του Σημίτη και δώθε κόβανε την χρηματοδότηση και την ίδια στιγμή ενίσχυαν  την εισαγωγή των ιδιωτών μέσω υπεργολαβιών οι οποίοι στοιχίζανε περισσότερο!

Έτσι ενώ κόβανε στο ΕΣΥ, αυξανόταν το κόστος σε όφελος των ιδιωτικών εταιρειών. Και τα κυρίαρχα  ΜΜΕ να συκοφαντούν συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια πατώντας στις πραγματικές ελλείψεις που οι ίδιες οι κυβερνήσεις που στηρίζανε δημιουργούσαν. Αφού οι κυβερνητικές πολιτικές γονάτιζαν το ΕΣΥ μετά οι Λοβέρδοι και τα παπαγαλάκια τους το εγκαλούσαν που δεν έτρεχε με χίλια!  Φαύλος κύκλος. Ωραία στημένη μηχανή. Την καταστροφή προσπαθεί  φιλότιμα  να ολοκληρώσει ο τηλεβιβλιοπώλης ΑΔΩΝΙΣ…Έτσι έγινε κατορθωτό η Ελλάδα εδώ και χρόνια να έχει στην υγεία το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικών δαπανών ως προς το σύνολο αυτών στον ανεπτυγμένο κόσμο. Το 56% των συνολικών δαπανών υγείας το πληρώνουμε από την τσέπη μας όσοι και όπως μπορούμε.

Όλα αυτά τα τελευταία χρόνια εντείνονται στο έπακρο. Τους τελευταίους μήνες ξεπεράσαμε τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστους στην χώρα μας

Οι κυβερνήσεις των μνημονίων προσπαθούν να αποδεχθούμε την κατάντια της ζωής μας σαν φυσική τάξη πραγμάτων.

 Να μην  υπάρχει αναδιανομή του πλούτου μέσω της φορολογίας των πλουσίων και της χρηματοδότησης των κοινωνικών υπηρεσιών. Με τα χρήματα που δεν δίνουν οι πλούσιοι  να στήνουν εταιρείες και να εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας. Για να πλουτίζουν περισσότερο!

 

 Ο κόσμος της εργασίας ,η τεράστια πλειοψηφία να αποδεχθεί σαν μοίρα του την ακραία εκμετάλλευση. Σε όλους τους τομείς.

Έτσι και στην υγεία: αν έχεις να  πληρώνεις στον ιδιώτη και πορεύεσαι. Αν όχι …έχασες! Όλα αυτά οφείλουμε να τα σταματήσουμε.

Να κοντράρουμε αποτελεσματικά, να τα ανατρέψουμε. Όλοι μαζί ως πολίτες. Γιατί όλοι γίναμε ή θα γίνουμε αποδέκτες  των υπηρεσιών αυτών. Μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτές. Να ξαναφτιάξουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες καλύτερες, πιο αποτελεσματικές, μαζί τους. Με αμοιβαίο σεβασμό. Για το καλό όλων μας.

 Επειδή δε η ανατροπή αυτή περνάει μέσα από την αλλαγή της  αυτοδιοικητικής αρχής η καταψήφιση των κυβερνητικών –μνημονιακών δυνάμεων παλαιάς και νέας κοπής (Λαμπρινούδη και Βουρνού ) και η υπερψήφιση της Χιακής Συμπολιτείας με την Ερμιόνη Φρεζούλη ως της μόνης δυνατής και αποτελεσματικής απάντησης στα δημοτικά μας πράγματα, είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε.

Στην δε  περιφέρεια η επικράτηση του συνδυασμού  «Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή» με επικεφαλής την Αγλαΐα Κυρίτση θα επιστεγάσει την ανατροπή σε επίπεδο περιφέρειας και θα βοηθήσει αποφασιστικά τους δήμους όλης της περιοχής σε αυτήν την κατεύθυνση. Μια νέα εποχή αρχίζει!

 

Δημήτρης Λαβατσής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού

«Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή»