Αρχική Νέα Τοπικά Αποτελέσματα εκλογών Σωμ. Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου- ανακοίνωση Αγωνιστικής Ενότητας

Αποτελέσματα εκλογών Σωμ. Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου- ανακοίνωση Αγωνιστικής Ενότητας

9

 Ανακοίνωση «Αγωνιστικής Ενότητας» Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Χίου πραγματοποίησε στις 8-9 Μάη 2014 εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησής του. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα του νησιού και ανταποκρίθηκαν μαζικά και αγωνιστικά παίρνοντας μέρος στην εκλογική διαδικασία δυναμώνοντας τη φωνή τους, αυξάνοντας τους ψηφίσαντες σε 227 (184 το 2011), ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ψήφους και ποσοστά (από 143 ψήφοι σε 190) ενώ η «Προοδευτική Συνεργασία» από 38 στους 31 ψήφους. Οι συνάδελφοι έδειξαν ότι μπορεί το σωματείο σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να γίνει το αγωνιστικό τους μετερίζι, επαναβεβαιώνοντας την ταξική του κατεύθυνση. Καταρρίφθηκαν οι απειλές και οι συκοφαντίες που εκφράστηκαν από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με τις πλάτες της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Χίου ενάντια στο Σωματείο.
Αποκαλύφθηκε στην πράξη τι πήγαν να καταφέρουν οι δυνάμεις αυτές ενάντια στο Σωματείο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές με τρόπο πραξικοπηματικό, πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων.
 Από αυτή τους τη στάση αλλά και με την απουσία τους από τους αγώνες όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα με ποιους να πάνε και ποιους να αφήσουν.

Η καθαρή νίκη των ταξικών δυνάμεων πρέπει να γεμίζει τους εργάτες και τις εργάτριες στο νησί με αισιοδοξία για τις μάχες που έρχονται, να γίνει η απαρχή για την αλλαγή του συσχετισμών των δυνάμεων και σε άλλους χώρους, την οργάνωση του αγώνα, της αλληλεγγύης, για την ανασύνταξη του εργατικού  κινήματος μακριά από τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, σε σύγκρουση με την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων.

Το σωματείο καλεί τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στις γραμμές του και κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνώντων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα δουλέψει δε για να ενταχθούν στις γραμμές του ολοένα και περισσότερο οι συνάδελφοι που πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ψήφισαν: 227

Άκυρα: 6

Έγκυρα: 221

Αγωνιστική Ενότητα (ΠΑΜΕ): 190

Προοδευτική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ): 31

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Αγωνιστική Ενότητα (ΠΑΜΕ): 6 έδρες

Προοδευτική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ): 1 έδρα

Για την εξελεκτική επιτροπή:

Αγωνιστική Ενότητα (ΠΑΜΕ): 3 έδρες

Προοδευτική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ): 0 έδρα

Για το εργατικό Κέντρο:

Αγωνιστική Ενότητα (ΠΑΜΕ): 7 έδρες

Προοδευτική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ): 1 έδρα

Για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

Αγωνιστική Ενότητα (ΠΑΜΕ): 2 έδρες

Προοδευτική Συνεργασία (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ): 0 έδρα

Αγωνιστική Ενότητα (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)