Αρχική Νέα Τοπικά Νίκος Ξυλάς: Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση, είναι φυγή!

Νίκος Ξυλάς: Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση, είναι φυγή!

19


 Πολλοί συμπολίτες μας, φέρονται αποφασισμένοι να απέχουν από τις προσεχείς εκλογές, δηλαδή να μην ψηφίσουν. Η απογοήτευση από τα κόμματα βρίσκει σαν διέξοδο διαμαρτυρίας την αποχή. Ωστόσο, η αποχή δεν είναι λύση, απλώς δίνει τη δυνατότητα να χαράσσουν το μέλλον μας δίχως εμάς. Η συμμετοχή είναι η λύση! Η διατύπωση της ξεκάθαρης θέσης του καθενός γύρω από αυτά τα οποία συμβαίνουν στο νησί μας, την περιφέρεια μας και την χώρα μας.

Με την αποχή, οι απέχοντες εκχωρούν, χωρίς να το αντιλαμβάνονται, τη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν, σε αυτούς που εκλέγουν τον νικητή, εφόσον η αποχή δεν «μετρά» στον υπολογισμό των ποσοστών επιτυχίας. H αποχή είναι φυγή και δεν δίνει καμιά δυνατότητα στον πολίτη να ελέγξει απολύτως τίποτε. Συνεπώς, είναι καθήκον μας, ως σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες, να μην απέχουμε!

Προτροπές για αποχή, σαν μια μορφή αντίδρασης, είναι άτοπες και παραπλανητικές! Η δύναμη είναι στα χέρια του καθενός από εμάς, αφού με την ψήφο μας μπορούμε να εκλέξουμε αυτόν που θα επιλέξει η πλειοψηφία του λαού και όχι αυτόν που θα εκλεγεί λόγω… της αποχής!

Επιπλέον, μία ενδεχόμενη αποχή δεν έχει κανένα αποτέλεσμα σε ότι αφορά την εκλογή των υποψηφίων. Το πολιτικό μας σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο που δεν το επηρεάζει η αποχή, τα λευκά ή τα άκυρα ψηφοδέλτια. Η αποχή θα αυξήσει τεχνικά τα ποσοστά εκείνου του κόμματος του οποίου οι ψηφοφόροι του θα πάνε «στρατευμένα» στις κάλπες. Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση! Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αποχής!


Νίκος Ξυλάς

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο