Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη εμπορικών ακολούθων χωρών της Ε.Ε. στη Χίο στο πλαίσιο της Ελληνικής...

Επίσκεψη εμπορικών ακολούθων χωρών της Ε.Ε. στη Χίο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας

5

 Σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Περιφερειακή Ενότητα Χίου), διοργανώνει επίσκεψη Εμπορικών Ακολούθων των χωρών της Ευρωπαΐκής Ένωσης στη Χίο.
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Μαΐου 2014 και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.

 Οι περίπου 35 εμπορικοί ακόλουθοι θα ενημερωθούν για τους παραγωγικούς πόρους του νομού και τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ θα πραγματοποιήσουν και επιτόπιες επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες. Οι παρουσιάσεις θα πλαισιωθούν από πρόγραμμα ξενάγησης, με έμφαση στη γνωριμία με τον πολιτισμό και τη φύση της Χίου, αλλά και τα τοπικά προϊόντα.

 Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία ολοκληρωμένης προβολής της Χίου σε εμπορικούς και οικονομικούς ακολούθους των χωρών της Ε.Ε., η οποία θα δώσει και δυνατότητες δικτύωσης σε επιχειρήσεις του νομού. Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου έχει αναλάβει το συντονισμό της διοργάνωσης, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία οι εμπορικοί ακόλουθοι αφενός να γνωρίσουν το νησί μας, τους παραγωγικούς κλάδους, εταιρίες  και προϊόντα μας, αφετέρου δε τις επενδυτικές ευκαιρίες για ενδεχόμενες επιχειρηματικές συνεργασίες στο μέλλον. Η διοργάνωση βρίσκεται σε συμφωνία με την εξωστρεφή επιχειρηματική πολιτική που αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και δίνει τη δυνατότητα στο νησί μας να προβληθεί όχι μόνο τουριστικά, αλλά ταυτόχρονα  εμπορικά και επιχειρηματικά. 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Χίου