Αρχική Νέα Τοπικά Υψηλοί τόνοι από τη ΛΑΣ για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές- κεντρική ομιλία

Υψηλοί τόνοι από τη ΛΑΣ για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές- κεντρική ομιλία

25

 
Με ολομέτωπη επίθεση κατά των άλλων συνδυασμών και αυστηρή κριτική στις απερχόμενες αρχές σε Δήμο Χίου και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έδωσαν το σύνθημα για ψήφο στη ΛΑΣ και στο ΚΚΕ.

Στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χίου Γιώργος Αμπαζής άσκησε ιδιαίτερη κριτική σε όσους (προφανώς από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ) χρησιμοποιούν τους στίχους των Ρίτσου και Αγγουλέ, απαντώντας με στίχο του τελευταίου: «ο δικός μας δρόμος ξεκινά εκεί που ο δικός τους τελειώνει».
Στη συγκέντρωση το βράδυ της Τρίτης στην είσοδο της Απλωταριάς,  η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν πολύ μεγάλη, όμως υπήρχε παλμός και ζεστή ατμόσφαιρα τόσο κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων όσο και του υποψήφιου Δημάρχου Μάρκου Σκούφαλου και του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Στρατή Κόρακα.

Με λόγο καταγγελτικό, δίνοντας παράλληλα τις αρχές και θέσεις της ΛΑΣ συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάρκος Σκούφαλος. «Με νύχια και με δόντια, με αεροπλάνα και βαπόρια προσπαθούν να παραμείνουν στην κουτάλα», ανέβασε τους τόνους ο Μ. Σκούφαλος. Παράλληλα έκανε λόγο για «σιτιζόμενο ιερατείο», αλλά και για «Μπαλτάκους» την ώρα της κριτικής στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Χαρακτήρισε επίσης «γνωστούς- αγνώστους» και «θρασίμια» αυτούς που προχωρούν σε βανδαλισμούς κατά του προπαγανδιστικού υλικού και του εκλογικού περίπτερου της ΛΑΣ και του ΚΚΕ, και τονίσε ότι πήγαν τη ΛΑΣ ακόμα και στα δικαστήρια φοβούμενη την κριτική της και στην ουσία την δράση της ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στρατή Κόρακα, που κάλεσε τα μέλη, τους φίλους του ΚΚΕ αλλά και της ΛΑΣ να πιστέψουν στην ανατροπή και να συνεχίσουν με το ψηφοδέλτιο στο χέρι πόρτα- πόρτα.

Κατήγγειλε ιδιαίτερα τις πολιτικές της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής σε ότι αφορά τις ανεμογεννήτριες αλλά και άλλα θέματα όπου θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί στην κυβερνητική πολιτική, ενώ παρέπεμψε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις της περιφερειακής παράταξης που υποστηρίζεται από το συγκεκριμένο χώρο.

Νωρίτερα, ο νεαρός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Χρυσάφης αναφέρθηκε στις διαφορές που έχει η ΛΑΣ με τους άλλους τρεις συνδυασμούς που ζητούν την ψήφο του λαού στο Δήμο Χίου.
Ακολούθησε ο υποψήφιος Φραγκούλης Κυλαδίτης που έκανε αίσθηση η ομιλία του με την αναφορά στους ναυτικούς και στις θυσίες τους.

Οξεία κριτική και κατά των βουλευτών της Χίου που ψήφισαν πρόσφατη τροπολογία άσκησε ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΠΕΜΕΝ Δημήτρης Θωμάς, ενώ η Κλαίρη Κωστάλα έκανε μια πολύ προσεκτική αναφορά στη δράση της ΛΑΣ κατά την προηγούμενη θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου και τις προτάσεις της που δεν τις έλαβαν υπόψη. Σημείωσε δε ότι αν και Τρίτη δύναμη, ήταν στην ουσία η μείζονα μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Στην αρχή της ομιλίας του Μάρκου Σκούφαλου, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του κομμουνιστή ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη που μόλις μια μέρα πριν έχασε αιφνιδίως τη ζωή του.

Ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη του ΚΚΕ, με σεβασμό και κύρος σε όποιες κομματικές θέσεις κατείχε και βαθύς γνώστης των πληροφοριακών συστημάτων, ήταν ο πρώτος που είχε προβλέψει βάση στατιστικών δεδομένων στις εκλογές του 1993 ότι οριακά θα έμενε εκτός Βουλής ο τότε Συνασπισμός με ένα ποσοστό που θα ήταν πολύ κοντά (2,94%), αλλά δεν θα έφτανε το όριο του 3%.