Αρχική Νέα Τοπικά Μανώλης Βουρνούς- κεντρική συγκέντρωση Πρωτοβουλίας: Σε 4 ημέρες η Χίος αλλάζει σελίδα...

Μανώλης Βουρνούς- κεντρική συγκέντρωση Πρωτοβουλίας: Σε 4 ημέρες η Χίος αλλάζει σελίδα (VIDEO)

48

«Η Χίος το θέλει και εμείς το μπορούμε», έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σκηνικού στο Δήμο Χίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς που μπροστά σε ένα μεγάλο αριθμό φίλων και υποστηρικτών της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο» πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης την κεντρική προεκλογική του ομιλία.(VIDEO)

Σε υψηλούς τόνους, περισσότερο άνετος και σίγουρος στο βήμα, ο Μανώλης Βουρνούς αναφέρθηκε κατά της Δημοτικής Αρχής Λαμπρινούδη καλώντας τον κόσμο να αλλάξει σελίδα και να ρίξει την Κυριακή στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας,

Η μόνη αντιπαράθεση με δημοτικές παρατάξεις ήταν με αυτή του απερχόμενου Δημάρχου, που από το βήμα της συγκέντρωσης απάντησε και αντεπιτέθηκε και σε όσα είχε αναφέρει λίγες ώρες νωρίτερα ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Για τον πόλεμο που δέχεται η Πρωτοβουλία, σημείωσε ότι αν κατηγορείται ως ευκαιριακός συνδυασμός αυτό αφορά μόνο το ότι πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που έθεσαν υποψηφιότητα χωρίς προϋποθέσεις και πολιτικούς τακτικισμούς.

Μάλιστα τόνισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων της Πρωτοβουλίας είναι τα 43 έτη. «Ένας άνθρωπος 43 ετών άρχισε να ψηφίζει 4 χρόνια μετά από την πρώτη φορά που εκλέχθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση ο κύριος Λαμπρινούδης», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ για υποψήφιους της παράταξης που έχουν περάσει στο παρελθόν από τα δημοτικά έδρανα, σημείωσε ότι υπηρέτησαν την αυτοδιοίκηση, δαπανώντας χρόνο και χρήμα για αυτήν και όχι το αντίθετο

 
Επίθεση και προσωπικές δεσμεύσεις
 Αναφερόμενος στην προεκλογική τους εκστρατεία σημείωσε ότι γίνεται χωρίς διάθεση πακτωλού χρημάτων και δεν είναι αυτοί με τα γυαλιστερά πολυσέλιδα φυλλάδια ή τα πολυτελή γραφεία.
Σε ότι αφορά το μέλλον του Δήμου σημείωσε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος αναλαμβάνει ακόμα και τώρα δεσμεύσεις, λες και δεν υπάρχει αύριο, και τόνισε τον κίνδυνο ο Δήμος της Χίου να τεθεί υπό επιτήρηση αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική.

«… Δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνδέει το δικό του πολιτικό αύριο με τη μοίρα του νησιού. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παίζει με επαγγελματίες που τους βάζει να εργαστούν χωρίς να μπορεί να τους πληρώσει.  Δεν έχει κανένα δικαίωμα να  θέσει σε λίγους μήνες το Δήμο της Χίου υπό την επιτροπεία του Υπουργείου Εσωτερικών! να θέσει τη Χίο σε ένα ιδιότυπο «μνημόνιο», σημείωσε σε υψηλούς τόνους.

Τέλος ο κ. Βουρνούς έθεσε και τις προσωπικές του δεσμεύσεις, με πρώτη αυτή της ολοκλήρωσης του ΓΠΣ για την πόλη της Χίου και το Βροντάδο και τα ΣΧΟΑΑΠ για τις Δημοτικές Ενότητας, που κατηγόρησε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή πως μόλις τους τελευταίους μήνες πήραν είδηση αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Ενώ η δεύτερη δέσμευση του, ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ακόμα 2-3, αφορούσε τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, που θα πρέπει να γίνονται με σεβασμό στον πολίτη και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Σε 4 ημέρες η Χίος αλλάζει σελίδα», ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Μανώλης Βουρνούς με μήνυμα προς τους οπαδούς του ότι συνεχίζουν τον αγώνα.