Αρχική Νέα Τοπικά Ερμιόνη Φρεζούλη- συγκέντρωση Χιακής Συμπολιτείας: Αντιπροσωπεύουμε το αύριο και την ελπίδα

Ερμιόνη Φρεζούλη- συγκέντρωση Χιακής Συμπολιτείας: Αντιπροσωπεύουμε το αύριο και την ελπίδα

7

«Τώρα είναι η ώρα να απελευθερωθούμε από το χθες και να περάσουμε στο αύριο. Και την Κυριακή η χιώτικη κοινωνία θα το αποδείξει στην πράξη. Το χρωστάμε σε αυτούς που προηγήθηκαν, στους γονείς μας και στους παππούδες μας που αγωνίστηκαν για αυτό τον τόπο, το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται», με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία της η υποψήφια Δήμαρχος με τη Χιακή Συμπολιτεία, Ερμιόνη Φρεζούλη το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία του Κάστρου της Χίου. «Αντιπροσωπεύουμε το αύριο και την ελπίδα. Αυτή την Κυριακή να απελευθερωθούμε από τα δεσμά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. (VIDEO)

Είχε προηγηθεί η αναφορά στις θέσεις της Χιακής Συμπολιτείας, αυτές που σε αντίθεση από άλλες παρατάξεις βγήκαν μέσα από τη συζήτηση με την τοπική κοινωνία.

Περιέγραψε δε και το μοντέλο διοίκησης που θέλουν στο Δήμο, όπου τα βασικά θέματα θα συζητούνται στις συνοικίες ή στα χωριά, όπου τα τοπικά συμβούλια θα έχουν λόγο (αλλά και προϋπολογισμό), και μετά θα έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση. Και όπου ακόμα και αυτά που δεν θα μπορούν να γίνουν, θα εξηγείται το γιατί.

Ο Δήμος πρέπει να είναι μπροστάρης και για τις διεκδικήσεις λύσεων για το νησί και να μην αντιδρά μόνο με «χλιαρές ανακοινώσεις», είπε αρκετές φορές η Ερμ. Φρεζούλη, είτε μιλώντας για την υψηλή φορολογία του Κάμπου, είτε για την απόφαση της Κυβέρνησης να περάσει μέρος του λιμανιού της πόλης στο ΤΑΙΠΕΔ.

Κάθετη ήταν σε ζητήματα περιβαλλοντικά, τονίζοντας ότι δεν θα εφαρμόσουν τυχόν νόμο για το αιγιαλό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά»ας μας σύρουν στα δικαστήρια».

Στο κάδρο της αντιπαράθεσης η Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη, που όπως είπε προς στο τέλος της ομιλίας της «το χθες όταν απειλείται από το αύριο είναι φυσικό να αντιδρά σπασμωδικά και με πανικό. Όπως κάνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Λαμπρινούδης».

Είναι η ώρα δυναμικά να διεκδικήσουμε ο Δήμος να επιστρέψει στους πολίτες», κατέληξε χειροκροτούμενη από τον κόσμο που γέμισε την πλατεία του Κάστρου, ακόμα και τα τραπεζάκια από τα γύρω καταστήματα.