Αρχική Νέα Τοπικά Προεκλογική συγκέντρωση Λαμπρινούδη- τι είπε στη Συνέντευξη τύπου

Προεκλογική συγκέντρωση Λαμπρινούδη- τι είπε στη Συνέντευξη τύπου

5

 «Στις 18 του μήνα θα πάρουν όλοι την απάντησή τους….. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας εμπιστευτεί ξανά και θα εκλεγούμε από την πρώτη Κυριακή», έκλεισε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Πολύδωρος Λαμπρινούδης, καλώντας την Παρασκευή στις 8.00 μ.μ. στην κεντρική του ομιλία-παρουσίαση συνδυασμού στην Απλωταριά χαρακτηρίζοντάς την «γιορτή της αυτοδιοίκηση και της δημοκρατίας». (VIDEO)


“Eναλλακτική-αξιόπιστη πρόταση από τους νέους δημοτικούς συνδυασμούς δεν υπάρχει”, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Λαμπρινούδης που τους κατηγόρησε για συκοφαντία και αλαζονεία.
 «Εμείς απλά κάνουμε τη δουλειά μας, ως ήρεμη δύναμη… Με τους συνδυασμούς Σκούφαλου – Χαλλιορή κυριαρχούσε ένα επίπεδο και ένας πολιτισμός. Με τους νέους συνδυασμούς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν κάποιοι νομίζουν ότι με αυτήν την αντιμετώπιση και με την προπαγάνδα θα κερδίσουν τις εκλογές είναι γελασμένοι».

«Θα ήταν προδοσία»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολυετή του παλύχρονη παραμονή του στην εξουσία ανέφερε: «Όταν βλέπεις ότι η αποδοχή του κόσμου κάθε φορά  είναι  και μεγαλύτερη, παίρνεις δύναμη και κουράγιο να συνεχίσεις. Για εμένα θα ήταν το πιο εύκολο πράγμα να αποχωρήσω τώρα…στην πιο δύσκολή συγκυρία για την πατρίδα και την τοπική αυτοδιοίκηση και ας έρθουν άλλοι να βγάλουν το φίδι από την τρυπά. Δεν το έκανα. Θα ήταν προδοσία για τον κόσμο της Χίου που με τιμάει τόσα χρόνια, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκύρια, που η τοπική αυτοδιοίκηση βάλλεται, να προδώσω τους συνεργάτες μου και φυσικά τον κόσμο και να φύγω».

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, σκοπεύει να αποχωρήσει «όταν κλείσει ο κύκλος κάποιων θεμάτων» και όταν θα έχει προετοιμαστεί η διαδοχή.

«Καλή διαχείριση»

Πέντε εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινούδη είναι το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου, παρά το γεγονός ότι οι ΚΑΠ μειώθηκαν κατά 400.000 ευρώ.

«Ο Δήμος Χίου πληρώνει συνέχεια και καλύπτει υποχρεώσεις παλιές. Όσοι παρακολουθήσατε τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής γνωρίζετε για τις διαταγές πληρωμών προς το Δήμο και εκκρεμότητες παλαιότερων έργων…. Με καλή διαχείριση όμως, τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν», είπε.

 «Αντλώ δύναμη από τον κόσμο»

Ο κ. Λαμπρινούδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να δέχεται κόσμο στο γραφείο του.

«Από εμένα μην περιμένατε να κλείσω την πόρτα του δημαρχείου στους δημότες. Η αμοιβαία συνεργασία μαζί τους είναι αυτή που μας ανεβάζει και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Αντλώ δύναμη από τον κόσμο και θα συνεχίσω να τον εξυπηρετώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Στεναχωρήθηκα»

Στεναχωρημένος όπως είπε, είναι με την Ερμιόνη Φρεζούλη, αλλά κυρίως με αυτούς που την καθοδηγούν και την έβαλαν να καταγγείλει την δήθεν αδιαφάνεια που υπάρχει σε τραπεζικό λογαριασμό από εθελοντικές προσφορές για τα καμένα.

Ενημέρωσε ότι συγκεντρώθηκαν συνολικά 13.496 ευρώ τα οποία κατατέθηκαν στην τράπεζα στο όνομά του, καθώς επίσης στο όνομα του Γ. Χαλλιορή και του Μ. Σκούφαλου. Στη συνέχεια, υπογράφοντας και οι τρεις σήκωσαν τα χρήματα και αγόρασαν μαστιχόδενδρα και ζωοτροφές.

Πυρά κατά «Πρωτοβουλίας»

«Είναι ένας συνδυασμός ευκαιριακός. Ενώνονται σε αυτόν διάφορα συμφέροντα, μελετητικά, εργολαβικά και εφοπλιστικά γραφεία,  παλαιοκομματικοί που φάνηκαν τώρα τελευταία… Δεν έχουν στις τάξεις τους ανθρώπους που αγαπούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που τους φέρνει κοντά είναι το ταμείο του Δήμου», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης.

«Έκαναν την τρίχα..τριχιά»

Για τις καταγγελίες και τα σχόλια που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από άλλες παρατάξεις για εκμετάλλευση των δομών του Δήμου από προϊστάμενους για τη συγκέντρωση ψήφων, ανέφερε: «Έκαναν την τρίχα…τριχιά και είπαν για δήθεν εκμετάλλευση…Από τους αντίπαλους συνδυασμούς. Δεν είπαν όμως ότι σε ιδιωτικές εταιρίες απειλήθηκαν άτομα ότι θα απολυθούν για τη συμμετοχή τους σε ψηφοδέλτια. Την απάντηση πάντως την έδωσαν οι ίδιοι εργαζόμενοι των δομών», σημείωσε καλώντας στη συγκέντρωση της Παρασκευής έξω από το εκλογικό του κέντρο στην Απλωταριά.