Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Παληός: Στις 25 Μάη δυναμώνω τη φωνή που λέει ξεκάθαρα :...

Γιάννης Παληός: Στις 25 Μάη δυναμώνω τη φωνή που λέει ξεκάθαρα : «Έξω από τα δεσμά της Ε.Ε. και των Μονοπωλίων»

12

Ποτέ δεν υπήρξα άνθρωπος που γοητευόταν από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα  και ποτέ δεν περίμενα να αλλάξουν πολλά πράγματα από τις εκλογές. Σήμερα, όμως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Στις 25 Μαΐου θα βρεθούμε για άλλη μια φορά μπροστά στις κάλπες. Ας μετρήσουμε ψύχραιμα τα πράγματα και ας αποφασίσουμε. Όλα τα κόμματα που έχουν προσκολληθεί με τόση μανία στην Ε.Ε., έχουν εκπονήσει, και μας προτείνουν τη λύση σωτηρίας;

Τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι άνθρωποι, με την ίδια πολιτική, οι εκπρόσωποι και οι υπηρέτες της Ε.Ε. , των μονοπωλίων που παρέδωσαν αμαχητί το λαό στους δανειστές και στους τοκογλύφους  αυτοανακηρύχτηκαν σε σωτήρες μας. Η λύση τους όμως είναι η  άθλια πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα… Φτώχια, ανεργία, εξαθλίωση.

Μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε., όλοι αυτοί συμφωνούν ότι έρχεται μετά τις εκλογές νέα θύελλα αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει ότι θα τον λυπηθούν η Ε.Ε., η ΝΔ  το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Καμένου, η φασιστική Χρυσή Αυγή, το προβοκατόρικο ακροδεξιό Λ.Α.Ο.Σ. που τώρα πάλι το ξεθάβουν για να τους υπηρετήσει. Δεν πρέπει να γελαστούν από τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη.  Είναι κόμματα του συστήματος αυτοί που ψήφισαν το 1992 στη συνθήκη του Μάαστριχτ, που οι καρποί της βρίσκονται στα μνημόνια και στις δανειακές συμβάσεις, γιατί τα βάρβαρα μέτρα που έφεραν  τη φτώχια και την εξαθλίωση, είχαν προφασιστεί  από τότε. Tα ίδια μέτρα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., είτε έχουν είτε δεν έχουν μνημόνια. Κοροϊδεύουν το λαό, όταν λένε ότι μέσα στην Ε.Ε. υπάρχει λύση, αρκεί να γίνουν αυτοί κυβέρνηση. Είναι μεγάλο ψέμα ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα κάνει τον λαό να ανασάνει. Δεν θα πάρουν πίσω κανένα αντιλαϊκό μέτρο. Τους μισθούς εξαθλίωσης, τα χαράτσια, τον εργασιακό μεσαίωνα και την αβάσταχτη φορολογία, εκτός από την Ε.Ε. και την τρόικα τα απαιτούν πρώτα πολλά, η  ελληνική πλουτοκρατία και τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, δεν θέλουν να συγκρουστούν  μαζί της. Καμία αντιμνημονιακή κυβέρνηση δεν θα κάνει ανακατανομή του πλούτου υπέρ του λαού.

Το αντιδραστικό οικοδόμημα της Ε.Ε. το έφτιαξαν μαζί συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες με τη στήριξη των ευρωαριστερών. Οι τσακωμοί των κυβερνήσεων, αφορούν την υπεράσπιση των συμφερόντων των δικών τους μονοπωλίων και μόνο! Θυμηθείτε το εφεύρημα ότι θα αλλάξει η Ε.Ε. αν στη Γαλλία εκλεγεί  ο Σοσιαλιστής Ολάντ.  Δύο χρόνια εξουσίας του, τι έχει αλλάξει όμως;

Το ΚΚΕ από την αρχή είπε την αλήθεια για την ΕΟΚ την  συνθήκη  του Μάαστριχτ τη ΟΝΕ και την ΕΕ  και δυστυχώς  για όλους μας επιβεβαιώθηκε .Δεν λένε την αλήθεια για την κρίση, την κρίση την γεννάει ο καπιταλισμός ,η απληστία για συσσώρευση κερδών από το κεφάλαιο . Μέσα στα πλαίσια του συστήματος η κρίση παράγει φτώχια για τους εργαζόμενους ,εκτοπισμό των μικρομεσαίων, κλείσιμο επιχειρήσεων και κρατική χρεωκοπία . Μόνο έξω από το σύστημα με εργατική λαϊκή εξουσία μπορεί να μπει οριστικό τέρμα στις κρίσης, στη φτώχεια και στην ανεργία.

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλεύει με όλες του της δυνάμεις για αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους ,για το δίκιο και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας ,είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία και μόνιμη δουλειά για όλους. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί η πρόταση της λαϊκής εξουσίας αποτελεί την μοναδική ελπίδα για εμάς και τα παιδιά μας για σήμερα και για πάντα.

ΓΙΑΝΝΗΣ  Ν. ΠΑΛΗΟΣ