Αρχική Νέα Τοπικά Μανώλης Βουρνούς: δήλωση με βαρύτητα στις δημοκρατικές διαδικασίες (VIDEO)

Μανώλης Βουρνούς: δήλωση με βαρύτητα στις δημοκρατικές διαδικασίες (VIDEO)

8

Ειδική αναφορά στις δημοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες θα λειτουργήσουν ως Δημοτική Αρχή, έκανε ο Μανώλης Βουρνούς ευχαριστώντας στη δήλωσή του από τα τοπικά ΜΜΕ τους πολίτες της Χίου που ψήφισαν το συνδυασμό «Πρωτοβουλία για τη Χίο».

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα τη δεύτερη Κυριακή και τονίζοντας ότι τα πράγματα στη Χίο αλλάζουν, έδωσε το στίγμα για το πως θα λειτουργήσουν στα δημοτικά αλλά και τοπικά συμβούλια, απευθυνόμενος εμμέσως στους ψηφοφόρους των άλλων παρατάξεων. (VIDEO)

Εκανε λόγο για λήψη αποφάσεων μετά από συζήτηση, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και όχι με βάση την πλειοψηφία που θα έχουν ως πρώτος συνδυασμός.

Το ίδιο δημοκρατικά θα λειτουργούν και τα τοπικά συμβούλια, όπου θα συνεργαστούν με όλους. «Αυτοί εξελέγησαν, αυτοί είναι οι καταλληλότεροι. Θα συνεργαστούμε χωρίς να σκαφτόμαστε ποιοι είναι δικοί μας», είπε χαρακτηριστικά.

Καθησυχαστικός ήταν και στο θέμα των έργων που είναι σε εξέλιξη στο νησί, σημειώνοντας ότι αυτά θα προχωρήσουν από την ώρα που ο Δήμος έχει υπογράψει σχετική σύμβαση. Έτσι με αυτό τον τρόπο θέλησε να δώσει το μήνυμα της συνέχειας και ότι δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς για την πορεία των έργων που όπως είπε Θα φροντίσουν να γίνουν σωστά.

Για τις κοινωνικές δομές του Δήμου σημείωσε ότι όχι μόνο δεν θα σταματήσουν, αλλά θα αυξηθούν με στόχο να μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα από ισχύ ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Σε όσους αναφέρουν ότι δεν έχουν πρόγραμμα και προτάσεις τόνισε ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, αλλά και δεν επιθυμούσαν ένα τέτοιο τρόπο προβολής με πολύχρωμα φυλλάδια, και όποιος θέλει μπορεί να δει τις θέσεις του συνδυασμού στη σχετική σελίδα στο ίντερνετ.