Αρχική Νέα Τοπικά Πρωτοβουλία απαντά σε συνέντευξη Π. Λαμπρινούδη- σενάρια φαντασίας οι καταγγελίες

Πρωτοβουλία απαντά σε συνέντευξη Π. Λαμπρινούδη- σενάρια φαντασίας οι καταγγελίες

6


Σαν σενάρια φαντασίας χαρακτηρίζει ο συνδυασμός του Μανώλη Βουρνού τα όσα κατήγγειλε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης στη συνέντευξη τύπου για υποστηρίξεις από διάφορες παράγοντες ή οργανισμούς.
“Ας μας επιτρέψει, λοιπόν, να μην ακολουθήσουμε τον κατήφορο που επέλεξε και να απαντήσουμε σε συγκεκριμένα σοβαρά θέματα που τέθηκαν και μας αφορούν”, σημειώνεται στο δελτίο τύπου που κλείνει με το αίτημα για να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση εσόδων- εξόδων του Δήμου για το 1ο τρίμηνο του 2014.

Αναλυτικά η απάντηση από την “Πρωτοβουλία” του Μανώλη Βουρνού έχει ως εξής:

Απαντώντας στη σημερινή συνέντευξη τύπου του κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη και επιθυμώντας να διατηρήσουμε το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα σε ένα ύψος που μας εκφράζει, δεν θα ασχοληθούμε με τα όσα αναφέρθηκαν και αφορούν την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας από διάφορους παράγοντες ή Οργανώσεις, γιατί πρόκειται πραγματικά για σενάρια φαντασίας από πλευράς του. Ας μας επιτρέψει, λοιπόν, να μην ακολουθήσουμε τον κατήφορο που επέλεξε και να απαντήσουμε σε συγκεκριμένα σοβαρά θέματα που τέθηκαν και μας αφορούν.

Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας έχουν εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο άνθρωποι καταρτισμένοι και έμπειροι. Ανθρωποι που έχουν δουλέψει επι δεκαετίες. Άνθρωποι που ξέρουν να διαβάζουν τη νομοθεσία, να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν λύσεις και έχουν δεσμευτεί οτι θα το κάνουν με απόλυτη διαφάνεια.

Η δημοκρατική λειτουργία και ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της Πρωτοβουλίας είναι αδιαπραγμάτευτος. Αποτελεί βασική αρχή της κίνησης την οποία διατηρήσαμε καθ’ όλη της διάρκεια της πορείας μας.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε ξεκαθαρίσαμε οτι οι αιρετοί που θα αναλάβουν καθήκοντα που απαιτούν την καθημερινή τους παρουσία στο Δήμο δεν θα διατηρούν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα. Συγνώμη που εργαζόμαστε. Συγνώμη που πληρώνουμε φόρους.

Η Πρωτοβουλία έχει δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση οτι θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, ειδικά την νεανική, με σεβασμό στο φυσικό και ιστορικό περιβάλλον.

Αν πιστεύαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε συνεργαζόμενοι με τη Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη, δεν είχαμε λόγο να ιδρύσουμε μια άλλη παράταξη! Ευχαριστούμε λοιπόν για την πρόθεση του Δημάρχου, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Εξάλλου δεν θα χρειαστεί, καθώς ο λαός της Χίου θα δώσει ξεκάθαρη εντολή στην Πρωτοβουλία και στο Μανώλη Βουρνού να διοικήσουν το Δήμο.

Λυπόμαστε για το γεγονός οτι ο απερχόμενος δήμαρχος και οι συνεργάτες του μέσα στον πανικό τους, δεν χάνουν ευκαιρία να εκφοβίζουν τους δημότες με σκοπό να προσελκύσουν ψήφους. Ανάλογα με το κοινό υπάρχει και ο αντίστοιχος εκφοβισμός. Τι δεν ακούσαμε αυτές τις ημέρες. Οτι αν εκλεγούμε θα χάσουν οι τσοπάνηδες τα ζώα τους, οτι θα κλείσουμε τα περίπτερα, οτι θα εκποιήσουμε την υπηρεσία καθαριότητας, οτι θα σταματήσουμε το Βοήθεια στο Σπίτι, οτι θα κλείσουμε το ΚΑΠΗ, οτι θα σταματήσουμε επενδύσεις μέχρι οτι θα βγάλουμε τις ομπρέλες από τις παραλίες!

Τέλος, έχουμε ζητήσει εγγράφως από τη δημοτική αρχή (αρ. πρωτ. 22244/20-05-2014) την Τριμηνιαία έκθεση εσόδων – εξόδων 1ου τριμήνου 2014 που έχει επιμελώς εξαφανίσει, ενώ θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί τον προηγούμενο μήνα.

Έχετε το περιθώριο ακόμα και αύριο να την δημοσιοποιήσετε.

Η Πρωτοβουλία επιμένει οτι στην προσπάθεια σας να επανακλεγείτε έχετε αφήσει το ταμείο του Δήμου Χίου άδειο και οι υποσχέσεις που μοιράζετε δεξιά και αριστερά, είναι απλά χωρίς αντίκρισμα.

Αποδείξτε το αντίθετο.