Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΡΙΖΑ: Π. Κουρουμπλής: το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

ΣΥΡΙΖΑ: Π. Κουρουμπλής: το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

7

 

«Η κυβέρνηση που δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε καμία απαίτηση της τρόικας, θα τα καταφέρει μετά τις εκλογές;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής που κάλεσε τους ψηφοφόρους όλων των παρατάξεων να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. VIDEO

 «Για μια Ευρώπη των λαών, της πολιτικής και κοινωνικής δημοκρατίας, της ισότητας που θα αναδιανείμει την αναπτυξιακή της διαδικασία προς όφελος όλων και θα υπερασπίσει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, του κοινωνικού και εργασιακού πολιτισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα απευθύνθηκε στους πρώην συντρόφους του – ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ: «Οι δεσμοί δεν μπορούν να γίνουν δεσμά… Όσοι φύγαμε από αυτόν τον χώρο δεν μπορέσαμε να αντέξουμε τη μετατροπή μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης σε συνιστώσα του κυρίου Σαμαρά. Ψηφίζουμε για την εθνική μας αξιοπρέπεια, για την εθνική μας περηφάνια», τόνισε.

Σημείωσε επίσης ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, είναι πως ποτέ δεν έχει κυβερνήσει. Ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του επισήμανε ότι ενώ τρομοκρατούσαν τον κόσμο ότι θα έβγαινε η αριστερά και θα έχανε τα σπίτια του ή τα χρήματά του εντούτοις αυτό το έκανε ο κ. Σαμαράς και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για τους νησιώτες ανέφερε τα σχέδια για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ που θα το ξαναφέρει η Κυβέρνηση μετά τις εκλογές, αλλά και το έλλειμμα που υπάρχει στον τομέα της υγείας, στη συγκοινωνία των νησιών.

Σχετικά με την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την Πάτρα για το 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σημείωσε ότι πήρε σαφή θέση με τον πιο τίμιο τρόπο για στήριξη των δημοκρατικών ψηφοδελτίων. Πάντως σε ότι αφορά τη Χίο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψαν στις ανακοινώσεις των συνδυασμών που υποστηρίχτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος ο κ. Κουρουμπλής ζητώντας στήριξη του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι και όλη η Ευρώπη περιμένει τα αποτελέσματα στην Ελλάδα καλώντας και τους πολίτες να αναλάβει ο καθένας ξεχωριστά την ευθύνη του σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη.