Αρχική Νέα Τοπικά Τα σχολεία δεν είναι αριθμοί, είπαν οι μικροί μαθητές στους “ώριμους” της...

Τα σχολεία δεν είναι αριθμοί, είπαν οι μικροί μαθητές στους “ώριμους” της Κυβέρνησης! πορεία στο κέντρο της πόλης

9


Με ένα γράμμα- έκθεση μαθητή δημοτικού για τα οφέλη που έχουν τα ίδια, όσο και τα χωριά τους από τη λειτουργία των σχολείων, έκλεισε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονιών, μαθητών και δασκάλων από τα δημοτικά σχολεία της Καλλιμασιάς και των Νενήτων το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Βουνακίου.(VIDEO)

Ανήσυχη η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολουθεί εξάλλου την πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Παιδείας, όπου βάζει στο στόχαστρο σχολεία ακόμα και σε νησιωτικές- ακριτικές περιοχές, με βάση τον κανόνα 25 μαθητές ανά τάξη.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις θέσεων, που αντιστοιχούν σε μειώσεις δασκάλων και παράλληλα χειροτέρευση των συνθηκών μαθήματος μέσα στα σχολεία.

Οι γονείς των μαθητών εξέφρασαν στο Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την έντονη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή της Κυβέρνησης να εκδώσει ΦΕΚ μόλις την επομένη των εκλογών.

«Να μην κόβουν τα δάχτυλα του ποδιού γιατί στο τέλος το σώμα θα χάσει την ισορροπία του», σχολίασε ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς (που το Σεπτέμβριο αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου θα έχει να αντιμετωπίσει και αυτά τα προβλήματα.

Να σημειώσουμε ότι με επείγουσα επιστολή τους, προς τον Υπουργό  Παιδείας οι βουλευτές της ΝΔ από Χίο και Λέσβο, Σταμάτης Κάρμαντζης και Παύλος Βογιατζής ζητούν να μην ισχύσει το ΦΕΚ για τα νησιά του Αιγαίου…