Αρχική Πολιτισμός Σουπερνόβα – η έκρηξη των άστρων, καλλιτεχνική έκθεση από μια Χιώτισσα στην...

Σουπερνόβα – η έκρηξη των άστρων, καλλιτεχνική έκθεση από μια Χιώτισσα στην Αθήνα

44

 Σουπερνόβα – η έκρηξη των άστρων / Supernovae – the explosion of stars

 
(videο – ζωγραφική)
 

by Utopia
 

19 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2014
 

Πάρτυ αστεριών: Παρασκευή 30 Μαΐου, 21:00
 

La soiree de votanique
Καστοριάς 37, Βοτανικός (μετρό Κεραμεικός)

 
 
 

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάζεται από την προηγούμενη εβδομάδα, στη γκαλερί του La soiree de Votanique, στην οδό Καστοριάς 37, στο Βοτανικό, η έκθεση Supernovae – the explosion of stars με έργα μικρού μεγέθους (ακρυλικά και σπρέι σε καμβά) και βίντεο που έχει δημιουργήσει κατά την παραμονή της στη Χίο, η Χιώτισσα εικαστικός Κωνσταντίνα ΦόρουUtopia-.  Ο τίτλος της έκθεσης αναφέρεται στην έκρηξη ενός αστεριού κατά το θάνατό του και τη γέννηση ενός νέου ηλιακού συστήματος, δεδομένα που μας προσφέρει η επιστήμη έως σήμερα.  

Πολλοί είναι οι φιλότεχνοι που επισκέπτονται την έκθεση κι έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συζητήσουν με τη δημιουργό που βρίσκεται στο χώρο καθημερινά, από τις 7 έως αργά το βράδυ.  

 
Όπως η ίδια η Utopia σχολιάζει: “Πέρα από τον παραλληλισμό ότι κάθε τέλος και αρχή, είναι ακόμα σημαντικότερο το ότι η κοινωνική κατάσταση σήμερα ή τα καθημερινά προβλήματα του καθενός μοιάζουν μικρά μπροστά σε αυτά τα κοσμογονικά γεγονότα. Και ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε μέρος αυτού του σύμπαντος και ότι το σπίτι, το χωριό, η πόλη, η χώρα, η γη, η θάλασσα, ο πλανήτης είναι κι αυτά ένα μέρος του μεγαλείου του. Τοποθετώντας τη σουπερνόβα στους καιρούς μας, το κάθε αστέρι συμβολίζει την αντίθεση του φωτός μές στη νύχτα και η έκρηξη την σαφή ανάγκη για αλλαγή και την δημιουργία νέας ζωής.”
 
Τα βίντεο που παρουσιάζονται έχουν δημιουργηθεί για τη μουσική των Hope Springs Eternal – μέλος των οποίων είναι η εικαστικός – και το δίσκο τους Supernova που πρόκειται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

 
Πάρτι!

Την Παρασκευή 30 Μαίου, στις 21:00, λίγο πριν την ολοκλήρωση της έκθεσης, η Utopia διοργανώνει πάρτι γνωριμίας μικρών και μεγάλων αστεριών, όπου θα υπάρχει άφθονο λικέρ μαστίχας, καλή μουσική και έντονα εκρηκτική διάθεση!
 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 12:00 – 00:00 (Δευτ – Κυρ)
Προβολές video: 20:00 – 00:00 (Δευτ – Κυρ)

 
 
 
Κωνσταντίνα Φόρου (a.k.a. Utopia)

 
 
Γεννήθηκε στο χιονισμένο Λονδίνο, πιθανά από την έκρηξη ενός αστεριού. Μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Πήγε στο Canterbury, Kent για εικαστικές σπουδές. Συνέχισε σπουδές οπτικής επικοινωνίας στην Αθήνα και στη συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση, στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι, στο animation και τη ζωγραφική. Έως σήμερα έχει ασχοληθεί με τη γραφιστική, τη μουσική, το θέατρο, το video art, το τραγούδι, το animation, τη διδασκαλία νέων μέσων κ.ά. Αυτή τη στιγμή ζει στη Χίο.