Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιώργος Παπαδόπουλος: μετεκλογικές ευχαριστίες και άλλα τινά… ερωτήματα!

Γιώργος Παπαδόπουλος: μετεκλογικές ευχαριστίες και άλλα τινά… ερωτήματα!

9

 
→ Μετά το πέρας των δημοτικών και λοιπών εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οφείλω και δημόσια να εκφράσω ένα μεγάλο <<ευχαριστώ>> σε όλους εκείνους οι οποίοι με εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο Χίου, για τρίτη (3η) φορά και μάλιστα μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς προτίμησης, αλλά και εκείνους οι οποίοι υποστήριξαν και τίμησαν το συνδυασμό μας <<Πρωτοβουλία για τη Χίο>> με μπροστάρη τον φέρελπι και ανιδιοτελή σκαπανέα Μανώλη Βουρνού, νεοεκλεγέντα Δήμαρχο. Ο Μανώλης, άνθρωπος με όραμα, στρατηγική, δίψα για προσφορά και οξυδέρκεια, μάς ενέπνευσε και, γνωρίζοντας το προσωπικό αλλά και το οικογενειακό του ήθος, με βεβαιότητα λέμε ότι πρέπει να πετύχει και θα πετύχει στο νέο μετερίζι του.

 

 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,

Από τον Σεπτέμβρη και πλέον δεν υπάρχουν ΄΄δικοί μας΄΄ και ΄΄δικοί σας΄΄. Υπάρχουν μόνον Χιώτισσες και Χιώτες πολίτες και προβλήματα που ζητούν λύση και που για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτείται η συστράτευση και συνεργασία όλων.

  → Έτσι, και σε προσωπικό επίπεδο, αφήνω κατά μέρος τις ύβρεις αλλά και τις απειλές που δέχθηκα κατά την προεκλογική περίοδο εκ μέρους ορισμένων του αντιπάλου συνδυασμού και του επικεφαλής του, ο οποίος έλαβε από τον χιώτικο λαό την απάντηση που ζητούσε μέσα από κατάπτυστα κείμενα που, πέραν των άλλων, θύμιζαν ρόλο <<Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς>>, (όπως π.χ. <<θα σε τιμωρήσει ο λαός και ο Θεός>>, κλπ), αγνοώντας ότι το να πιάνεις τον Θεό στο στόμα σου για ευτελή και φτηνά πράγματα (όπως το να παραμείνεις στην εξουσία πάση θυσία) συνιστά παράβαση του θείου νόμου (3η Εντολή του Δεκαλόγου: <<Ου λήψη το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω>>) και επιστρέφει σ΄ εσένα. Αλλά είπαμε, αυτά μέχρι εδώ και τέλος.

 → Εκείνο το οποίο είναι αδύνατον να μείνει ασχολίαστο είναι τούτο: Είδαμε στην πλατεία Νικ. Πλαστήρα (Βουνακίου) να γίνεται διαμαρτυρία εκ μέρους γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και πολιτών (με πρωτοστάτη τον πάντοτε ακάματο στους κοινωνικούς αγώνες, Εφημέριο Καλλιμασιας, π. Γεώργιο Κωνσταντίνου) για την απαράδεκτη μείωση των διδασκαλικών θέσεων στα δημοτικά σχολεία Καλλιμασιάς και Νενήτων και την υποβάθμισή τους από 6/θέσια σε 5/θέσια και συμμετείχαμε αυθόρμητα σ΄ αυτή. Όντως, ένα τέτοιο εγχείρημα θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για περαιτέρω μειώσεις διδασκαλικών θέσεων και την ολοένα επιχειρούμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της πολιτείας στην ύπαιθρο με συνέπεια τη σταδιακή ερήμωσή της. Καλά κάνουν και διαμαρτύρονται όσοι διαμαρτύρονται. Πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, παραιτήθηκε από Αρχιερατικός Επόπτης Νενήτων ο π. Γεώργιος. Βέβαια, κατανοώ πλήρως την αιτιολογημένη αντίδρασή του, όμως νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι άτοπο, για δύο λόγους: Πρώτον διότι η ιδιότητα της οποίας ζήτησε να παραιτηθεί συνιστά εκκλησιαστική διακονία (δεν είναι πολιτική θέση) και ουδείς έχει το δικαίωμα να αρνείται μια τέτοια διακονία, ιδιαίτερα κληρικός, παρεκτός εάν οφείλεται σε αμιγώς εκκλησιαστικό ζήτημα. Και δεύτερον διότι θα έπρεπε να παραιτηθούν άλλοι και μάλιστα εξ εκείνων που ζήτησαν προσφάτως την ψήφο του χιώτικου λαού για να τον διαφεντεύουν, αποκρύπτοντας το εγχείρημα της κυβέρνησης για τον σταδιακό στραγγαλισμό των δύο αυτών σχολείων. Ειδικότερα, προσωπικά δεν μπορώ να ερμηνεύσω πως είναι δυνατόν να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος (μάλιστα εκ των νεοεκλεγέντων) συγκεκριμένου συνδυασμού ο δ/ντης του δημοτικού σχολείου των Νενήτων, στέλεχος μιας συγκεκριμένης παρατάξεως που ήδη υλοποιεί την κατάργηση των διδασκαλικών θέσεων και από την άλλη να ζητά την ψήφο των συμπολιτών του για να τους υπερασπιστεί !!! Αυτά ίσως μόνο εκεί, στα Νένητα, μπορούν να εξηγηθούν !!! Μετά ας μην διαμαρτύρονται, εφόσον δεν αντιδράσουν, εάν αύριο μεθαύριο τους κάνουν κι άλλα εκείνοι που εμπιστεύθηκαν.