Αρχική Νέα Τοπικά Αίτημα Εργατικού Κέντρου για Απόδοση δαπάνης απευθείας στους ασφαλισμένους λόγω αναστολής εκτέλεσης...

Αίτημα Εργατικού Κέντρου για Απόδοση δαπάνης απευθείας στους ασφαλισμένους λόγω αναστολής εκτέλεσης παροχής υπηρεσιών από συμβεβλημένους ιατρούς

10


  Με επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Εργατικό Κέντρο Χίου θέτει το θέμα της μη λειτουργίας των εργαστηριακών ιατρείων του ΙΚΑ (και τώρα ΠΕΔΥ) με αποτέλεσμα να γίνονται οι εξετάσεις με επιβάρυνση των ασφαλισμε΄νων. Ζητείται έτσι η ενεργοποίηση σχετικής απόφασης που ίσχυε για τον ΕΟΠΥΥ όπου πληρωνόντουσαν αυτές οι δαπάνες.
Μόνο που θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι οι υπουργοί έχουν δείξει να μην… ιδρώνουν ιδιαίτερα με παρόμοιες επιστολές- αιτήματα.

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στο νησί μας έχουν πέσει θύματα της προχειρότητας  των «μεταρρυθμίσεών». Οι ασφαλισμένοι κάνουν τις εργαστηριακές εξετάσεις τους στα εργαστήρια του νησιού που όμως έχουν αναστείλει την συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ και όταν θα πάνε να πληρωθούν γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στις υπηρεσίες του  ΙΚΑ και του  ΕΟΠΥΥ, γιατί οι μεταρρυθμίσεις δεν ήταν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητούμε την άμεση λήψη και ενεργοποίηση   απόφασης, αντίστοιχης με την απόφαση 37097/30-08-2012/ΕΟΠΥΥ που ίσχυε για τον ΕΟΠΥΥ ούτως ώστε οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να μπορούν να πληρώνονται τις εργαστηριακές εξετάσεις που δεν τους παρέχει ως όφειλε του  ΠΕΔΥ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                                                                                                                                  Αναστάσιος Κώσταλος                                                                       Κων/νος Λίνας