Αρχική Απόψεις Aρθρα Μιχάλης Σφυράκης: ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

Μιχάλης Σφυράκης: ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

13

 Αρχίζει να σοβαρεύει η υπόθεση των μεγάλων χρεών της ΔΕΥΑΧ.τα οποία  αρκετά χρόνια τώρα υπήρξε σιωπή από όλους, και το θέμα ερχόταν στην επιφάνεια όταν έπρεπε να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις  για να κυλήσει το πράγμα παραπέρα

.Δουλειές του ποδαριού δηλαδή.

Αναλύοντας αυτήν την  υπόθεση διαπιστώνει κανείς ότι τα δάνεια αυτά έχουν αποπληρωθεί μόνο κατά ένα ελάχιστο μέρος  αν και οι δημότες έχουν πληρώσει τα μαλλιοκέφαλα τους  στο διάστημα αυτό.

Όλα αυτά τα τεράστια έσοδα  αντί να αποπληρώνουν χρέος ,γινόταν λειτουργικά έξοδα  , σε μια παλαιοκομματική αντίληψη και νοοτροπία  ότι είναι μαγκιά και εξυπνάδα να χρωστάς, αφού κάποια στιγμή το κράτος θα σου τα χαρίσει..

. Όλες οι ΔΕΥΑΧ  λοιπόν δανειοδοτήθηκαν, και σωστά,  για να φτιάξουν ολοκληρωμένα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης. από την δεκαετία του 80.

Παράλληλα όμως είχαν την υποχρέωση να επιβάλλουν αυξήσεις  στους δημότες  για να αποπληρωθούν αυτά τα δάνεια όπως και έγινε..

Το περιβόητο ειδικό τέλος 80% αλλά και το τέλος αποχέτευσης 70% τριπλασίαζαν την τιμή του νερού .

 Ενδεικτικά  αναφέρω ότι μόνο από το ειδικό τέλος το 2002  η ΔΕΥΑΝΧ εισέπραξε 500.000 και το 2003 περίπου 700.000 Ευρώ

 

Οι δημότες λοιπόν της Χίου έχουν ήδη πληρώσει πολλά-πολλά εκατομμύρια, χωρίς όμως τα δάνεια να έχουν εξυπηρετηθεί ανάλογα.

Κάποιοι δήμαρχοι(όλοι) έκαναν πολιτική με ξένα λεφτά, άφηναν πίσω τους ένα Δήμο βαθειά χρεωμένο και σήμερα απολαμβάνουν την ασυλία  τους από το σύστημα που υπηρετήσαν

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η επιθυμία του Πολύωρου να γίνει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

.Καλή του όρεξη.

Μιχάλης Σφυράκης.