Αρχική Νέα Τοπικά Κλείνουν σχολεία- κλείνει η ζωή μας, λένε οι δάσκαλοι και προχωρούν σε...

Κλείνουν σχολεία- κλείνει η ζωή μας, λένε οι δάσκαλοι και προχωρούν σε κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς (VIDEO)

26


Ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για το θέμα της υποβάθμισης των σχολείων, που δεν αφορά μόνο τα Νένητα και την Καλλιμασιά, συγκέντρωση την προσεχή Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου, όπου θα ληφθεί και απόφαση για το μορφή κινητοποίησης θα επιλεγεί την ημέρα πραγματοποίησης του περιφερειακού συμβουλίου, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων & κηδεμόων 13 σχολικών μονάδων, η Ενωση Γονέων και ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου.
Η συγκέντρωση έγινε την προηγούμενη Πέμπτη και στη συνέχεια παρατίθεται το κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Δευτέρας, στις 6.30 μ.μ. έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
Επίσης ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ανακοίνωσε κινητοποιήσεις λόγω των σεμιναρίων των διευθυντών σχολείων σχετικά με την αξιολόγηση (VIDEO).
Το πρωί της Τρίτης πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου όπου θα γίνει το σχετικό σεμινάριο, ενώ η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει 48ώρη απεργία στη Χίο για να καλύπτονται οι διευθυντές σχολείων που αντιδρούν σε αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης που στόχο έχει τις απολύσεις εκπαιδευτικών και το κλείσιμο σχολικών μονάδων μέσω της αξιολόγησης.

ΚΑΛΕΣΜΑ

·        ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ << Ο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ>>

·        ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΧΙΟΥ

·        ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ

·        ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ:

·        1Ο Δ. ΣΧ. ΧΙΟΥ

·        4Ο Δ.ΣΧ. ΧΙΟΥ

·        5Ο Δ.ΣΧ. ΧΙΟΥ

·        6Ο Δ.ΣΧ. ΧΙΟΥ

·        3Ο Δ.ΣΧ. ΧΙΟΥ

·        8ο Δ ΣΧ ΧΙΟΥ

·        ΘΟΛΟΠΟΤΑΜΙΟΥ, ΝΕΝΗΤΩΝ, ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ, ΚΑΤΑΡΑΧΤΗ, ΛΑΓΚΑΔΑΣ, ΣΥΚΙΑΔΑΣ

·        1Ο Δ. ΣΧ. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

 

Στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της Χίου, καθώς και τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς του νησιού, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνουν τη Δευτέρα 17/6/14, ώρα 6:30 έξω από το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χίου.

 Όπου θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου , προκειμένου να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις υπουργικές αποφάσεις – πολιτικές , που στοχεύουν στην υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων και νηπιαγωγείων της Χίου και της παιδείας γενικότερα.