Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: μπροστά στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: μπροστά στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους

14

 Η ύπαρξη δομών κοινωνικής πρόνοιας, όσο και η σταθερή και μόνιμη εργασία του καταρτισμένου προσωπικού τους, ειδικά σε περιόδους όπως αυτής, που η χώρα μας βιώνει εργασιακή και κοινωνική ισοπέδωση και βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι ανάγκες είναι τεράστιες και κάθε απώλεια αυτών των δομών καταβυθίζει σε μεγαλύτερη ανέχεια τις οικογένειες.

Το  κλείσιμο του Κοινωνικού Παντοπωλείου αμέσως μετά τις εκλογές, έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι η Απερχόμενη Δημοτική Αρχή λειτουργούσε χωρίς σχέδιο για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

Η χρησιμοποίηση και η Διαφήμιση των Δομών Πρόνοιας-Αλληλεγγύης επιβεβαιώνει την διαπίστωση μας.

Μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα: Πως ένας τόσο πετυχημένος θεσμός όπως αυτός του Κοινωνικού Παντοπωλείου οδηγείται σε λουκέτο αμέσως μετά τις εκλογές;

Aπό την άλλη όμως σε δεκάδες Κοινωνικές Δομές σε όλη την χώρα(Βρεφονηπιακοί Σταθμοί-Βοήθεια στο Σπίτι-ΚΔΑΠ),Κόβεται η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ καθώς η Ευρωπαϊκή ένωση ζητά από τους Δήμους να αναλάβουν το κόστος. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι να σταματήσει η δωρεάν φιλοξενία σε Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς-Βοήθεια στο σπίτι-ΚΔΑΠ-ΚΗΦΗ που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ.

Στην Χίο λειτουργούν σε αυτό το καθεστώς οι  Δομές της ΔΗΚΕΧ και από την προηγούμενη χρονιά σε αυτό το καθεστώς εντάχθηκαν και παιδιά των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι  στην διακοπή χρηματοδότησης που οδηγεί στο κλείσιμο και στις απόπειρες ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών μέσω οποιασδήποτε μεθόδου και οποιασδήποτε νεοφιλελεύθερης επιλογής, απορρύθμισης και διάλυσης του ελάχιστου πια κοινωνικού κράτους, που τελευταίο ανάχωμα του αποτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει στόχο τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα αποσύροντας το κράτος από την υποχρέωση του στην κάλυψη των τομέων της υγείας & πρόνοιας, της παιδείας, της κοινωνικής πολιτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ


·     Δεσμεύεται να αγωνισθεί για την συνέχιση και διεύρυνση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας.

 


·     Δεσμεύεται για την διεκδίκηση της ένταξης των υφιστάμενων Δομών Αλληλεγγύης στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και την Ένταξη του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στις προνοιακές δομές του δήμου.

Διαφήμιση