Αρχική Νέα Τοπικά Μαζί με γονείς- δασκάλους και ο Δήμος για δημοτικά Καλλιμασιάς, Νενήτων

Μαζί με γονείς- δασκάλους και ο Δήμος για δημοτικά Καλλιμασιάς, Νενήτων

7

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα της υποβάθμισης των δημοτικών σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων αποφασίστηκε ομόφωνα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου.

Παράλληλα την ημέρα της συνάντησης θα γίνει κατάληψη των γραφείων της  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αρχική πρόταση του Δημάρχου Πολύδωρου Λαμπρινούδη ήταν το αίτημα για συνάντηση να το μεταφέρουν στον υπουργό οι βουλευτές του νομού.
Υπήρξε όμως αντίδραση από το σύλλογο δασκάλων & νηπιαγωγών, ενώ συμφωνούσαν και οι γονείς, ότι οι βουλευτές αν νοιώθουν την ανάγκη για παρουσία ας το κάνουν με βάση τη γενική πρόσκληση για συμμετοχή όλων στην κινητοποίηση με στόχο την αλλαγή της υφισταμένης ΚΥΑ που προβλέπει στη Χίο την υποβάθμιση των 2 σχολείων και συνολικά στο Βόρειο Αιγαίο 19.

Την Τετάρτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανάλογο αίτημα για ενέργειες πρόκειται να υποβάλει και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κώστας Γανιάρης, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο στήριξε το αίτημα γονιών, δασκάλων και μαθητών.

Δεν εισακούστηκε η πρόταση του Συλλόγου Δασκάλων για κινητοποίηση και αύριο Τετάρτη στη Χίο, με δεδομένο ότι υπάρχει πληροφορία για σύσκεψη του νέου υπουργού Παιδείας με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κατάμεστη από γονείς, κυρίως παιδιών από τα δημοτικά της Καλλιμασιάς και των Νενήτων, αλλά και της πόλης που σε επόμενο στάδιο πιθανόν να προχωρήσει η υποβάθμιση ή η ενσωμάτωση.

Μαζί και παιδιά που υπομονετικά άκουσαν τους ομιλητές, ενώ προσφέρθηκαν θέσεις ακόμα και στο προεδρείο από τον πρόεδρο και δάσκαλο Στέλιο Καμπούρη.

Αντίθετα υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι που βρήκαν υπερβολικά μεγάλη τη διαδικασία των 2,5 περίπου ωρών που κράτησε το θέμα, όπου με σύνεση πάντως τοποθετήθηκαν μόνο οι πρόεδροι των δύο συλλόγων και όχι άλλοι γονείς, ενώ για εξοικονόμηση χρόνου δεν πήρε το λόγο ούτε εκπρόσωπος της Ενωσης Γονέων. Πάντως αν δεν υπήρχε αντίδραση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων, οι σύμβουλοι πιθανότατα να ψήφιζαν την πρόταση του Δημάρχου να ζητήσουμε από τους βουλευτές να μας κλείσουν ραντεβού.