Αρχική Νέα Τοπικά Καλά Νέα! Επιτυχής διάσωση παράνομων μεταναστών στο ακρωτήρι Νενήτων

Καλά Νέα! Επιτυχής διάσωση παράνομων μεταναστών στο ακρωτήρι Νενήτων

12

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής από στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.,  είκοσι εννέα παράνομων μεταναστών οι οποίοι προέρχονταν από τα απέναντι τουρκικά παράλια, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του“ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΝΕΝΗΤΩΝ” στη νότια Χίο, και κοντά στην οριογραμμή.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 21/6, σχετικά με την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ΝΑ της νήσου Χίου.
Στο σημείο έσπευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” και εντόπισε την προαναφερόμενη λέμβο, να πλέει ακυβέρνητη.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, είκοσι εννέα (29) παράνομων μεταναστών (23 άνδρες, 2 γυναίκες, 4 ανήλικα παιδιά), ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε το MSRCC ANKARA.

Στην περιοχή για παροχή συνδρομής μετέβη και δεύτερο πλωτό περιπολικό Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Χίου, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. 

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)