Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: Να πληρωθούν τώρα οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: Να πληρωθούν τώρα οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου

12

 ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

 Οι ιδιωτικοποιήσεις βλάπτουν σοβαρά την Υγεία.

Να πληρωθούν τώρα οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου.

 Για άλλη μια φορά η ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει με εργολαβία το έργο της καθαριότητας του Νοσοκομείου αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους της.

Άτομα που εργάζονται καθημερινά σε ιδιαίτερα κακές και επικίνδυνες συνθήκες δεν πληρώνονται ούτε καν τον μισθό πείνας με τον οποίο είχαν συμφωνήσει για να καλύψουν στοιχειωδώς τις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Με τον φόβο και την απειλή της απόλυσης δεν διεκδικούσαν μέχρι τώρα τα αναφαίρετα δικαιώματα τους, ούτε καν απαντούσαν στις αστείες  δικαιολογίες της εργοδοσίας τους με αποτέλεσμα η στυγνή εκμετάλλευση να παρατείνεται.

 Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι παρασιτικός .

Έχει πλέον αποδειχθεί  ότι πανελλαδικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο το κόστος του καθαρισμού στα Νοσοκομεία έχει αυξηθεί υπέρμετρα και οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται στο βωμό της κερδοσκοπίας.

Είναι πια γεγονός αναμφισβήτητο ότι αν η καθαριότητα των νοσοκομείων ξαναγίνει δημόσια και το κόστος θα είναι μικρότερο και η ποιότητα της εργασίας υψηλότερη.

                                                                                                               24/06/2014                                                                                                         ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ