Αρχική Νέα Τοπικά Περιμένοντας το ραντεβού με τον υπουργό… υλοποιείται η ΚΥΑ για υποβάθμιση σχολείων...

Περιμένοντας το ραντεβού με τον υπουργό… υλοποιείται η ΚΥΑ για υποβάθμιση σχολείων Καλλιμασιάς & Νενήτων, ανακοίνωση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

7


Και ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, καλώντας -κατά πλειοψηφία- τους βουλευτές να “κλείσουν” το ραντεβού για να τονιστεί το αίτημα μη υποβάθμισης των δημοτικών σχολείων Νενήτων και Καλλιμασιάς, η ΚΥΑ εφαρμόζεται μέσω της σύνταξης των νέων πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!
Το γεγονός καταγγέλει με δήλωσή του ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ, εκπρόσωπος της “Ενότητας” (ΠΑΜΕ) από το ΔΣ Μάρκος Σκούφαλος:

ΔΗΛΩΣΗ

Το υπουργείο  της συγκυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , με το νέο του προσωπικό προχωρά ακάθεκτο στις καταργήσεις –συγχωνεύσεις σχολείων.

Με την εγκύκλιο 97340/Δ1/ 24-6-2014, που αφορά στη σύνταξη  των πινάκων  οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Α/μιας Εκπ/σης, δίνεται η εντολή για τον υπολογισμό αυτών των θέσεων να ληφθεί υπόψη η  72624/12-5-2014 ΚΥΑ που αφορά στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοτικών σχολείων-νηπιαγωγείων  και μεταξύ αυτών και των  σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των τοπικών βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πολύ γρήγορα αποδείχτηκαν ως τέτοια, αφού κοροϊδεύουν την τοπική κοινωνία ασύστολα.

Στο ΠΥΠΣΕ ως αιρετός  εκπρόσωπος της  «Ενότητας» (ΠΑΜΕ) από το ΔΣ, καταψήφισα τη συγκεκριμένη εισήγηση, αφού δεν ήταν δυνατόν να συμβάλλω στην επιχειρούμενη ταφόπλακα των δύο σχολείων και σε όσα θα ακολουθήσουν.

Δυστυχώς το υπηρεσιακό όργανο-αν και δεν είχε εισηγηθεί καμία συγχώνευση-  με τη σύμφωνη γνώμη της άλλης αιρετού (ΠΑΣΚ)  και των διορισμένων μελών του αποφάσισε  «υπηρεσιακά», δηλαδή την εφαρμογή του άδικου νόμου έναντι της δικαιοπραξίας , που πηγάζει από τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού μας και των παιδιών του.

Όλα αυτά την ώρα που σύσσωμο το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο καταδίκασαν αυτές τις πολιτικές, σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντιδρά, αλλά το υπουργείο κωφεύει και  η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ απλά εκτελεί το υπηρεσιακό της καθήκον…

Ο εκπαιδευτικός κόσμος, ο λαός του νησιού μας ας βγάλει για άλλη μια φορά τα συμπεράσματά του!

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΧΙΟΥ