Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση για ξενοδοχείο “Ξενία” από Κ. Τριαντάφυλλο

Ερώτηση για ξενοδοχείο “Ξενία” από Κ. Τριαντάφυλλο

13

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Ξενία» στη Χίο, ερωτά τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος σημειώνοντας ότι από τον Ιανουάριο του 2014 δεν υπάρχει καμιά νεώτερη ανακοίνωση! Αναλυτικά η σχετική ερώτηση έχει ως εξής:

 Ερώτηση

προς

τον Υπουργό Οικονομικών

και την Υπουργό Τουρισμού

Η αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Ξενία» της Χίου έχει επανειλημμένα τεθεί με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με απευθείας επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.
Το «Ξενία» της Χίου συμπεριλαμβάνεται στα προς αξιοποίηση ξενοδοχεία, χωρίς, μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει η όποια εξέλιξη που να αφορά αυτό τον στόχο.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης που κατατέθηκε με α.π. 5561/21/01/2014 αναφερόταν ανάμεσα σε άλλα ότι: «… η ΕΤΑΔ Α.Ε. εξετάζει την εκποίηση του «Ξενία» Χίου μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, οι οποίες αναμένεται να εκκινήσουν εντός του α’ τριμήνου του 2014. Δεδομένου ότι οι διαδικασίες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν το πρώτο εξάμηνο του 2014, δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω ενέργειες από την ΕΤΑΔ για τη συντήρηση της κατάστασης του κτιρίου …. .».

Έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για ενέργειες που να αφορούν την αξιοποίηση του κτιρίου.  

 

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Ξενία» στη Χίο;

 

26 Ιουνίου 2014

Ο ερωτών βουλευτής

 

Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος