Αρχική Νέα Τοπικά ΕΟΑΕΝ: ενημέρωση για την Expo Aegean 2014- Μυτιλήνη

ΕΟΑΕΝ: ενημέρωση για την Expo Aegean 2014- Μυτιλήνη

7

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Μαρίνα Μυτιλήνης, από 20 έως 23 Ιουνίου 2014, η ελληνοτουρκική έκθεση «EXPO AEGEAN 2014», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν), του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με την παρουσία στην Μυτιλήνη πολλών  εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου απ τις απέναντι τουρκικές ακτές  και της Ελλάδος.

Στην έκθεση προβλήθηκαν επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες, αποσκοπώντας στην αγαστή συνεργασία μεταξύ των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Βόρειας Ελλάδας, της Αθήνας καθώς και των μεγαλουπόλεων της χώρας μας, όπως  και των παραλίων της Τουρκίας.

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών συμμετείχε στην έκθεση με δικό του περίπτερο, προβάλλοντας τα μοναδικά προϊόντα των νησιών μας, από το οποίο πέρασαν πλήθος επισκεπτών.

Με την ευκαιρία της Έκθεσης το Επιμελητήριο Λέσβου διοργάνωσε το Σάββατο 21.6.14, το πρωί Φόρουμ και επιχειρηματική συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν δημόσια ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα έγιναν και επιμέρους επαφές μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Στο ΠΑΝΕΛ της συνάντησης συμπροέδρεψαν ο κ. Θράσος Καλογρίδης ( Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου και Πρόεδρος Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)  και ο κ. Ekrem Demirtas (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σμύρνης), ενώ βοήθησαν ως συντονιστές της συζήτησης αρχικά ο δημοσιογράφος κ. Στρατής Μπαλάσκας και στην συνέχεια ο κ. Στρατής Πόθας Γ.Γ. της «Συνύπαρξης», με την πολύτιμη παρουσία των μεταφραστών  Στέλιου Πουλάδου και  Κώστα Πίκουλου. 

Στο πρώτο μέρος συζητήθηκε  το Εμπόριο και οι Μεταφορές, με ομιλητές κατά σειρά τους κ.κ.  Θράσο Καλογρίδη, Εκρέμ Ντεμιρτάς, Παύλο Βογιατζή, Βουλευτής Νομού Λέσβου, Παπαδόπουλο , Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, και τους Πρόεδρους των Επιμελητηρίων  : Αλίαγα (Adnan Saka) , Αδραμυτίου (Ismail Aynur) , Περγάμου (Fikret Urper),  Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Insuleur κ. Μπενέτο,  Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Βόλος)  κ. Μπασδάνη, Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ραβάνη και η συνάντηση έκλεισε  με  τον κ. Πλασταρά,  Γ.Γ. Επιμελητηρίου Μαγνησίας, και τον  κ. Μπάνη  Λέσβιο επιχειρηματία που μίλησε για την εμπειρία του απ τη συνεργασία με τούρκους συναδέλφους του στο τομέα που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια (παραγωγή – εξαγωγικό εμπόριο).

Στο δεύτερο μέρος για τον Τουρισμό χαιρέτησε  ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Δ. Βουνάτσος  και ακολούθως μίλησαν κατά σειρά: ο κ. Osman Kiliztuc, αντιπρόεδρος της TURSAB από Σμύρνη, ο  κ.   Νίκος Ζούρος, Καθηγητής Παν. Αιγαίου και Δ/ντής Μουσείου Φυσ. Ιστορίας Λέσβου,ο  κ. Yunus Can  απ την ακτοπλοΐα TURYOL, ο κ. Αγαμέμνων  Κικεράκης πρόεδρος της Αεροπορικής εταιρείας  SKY EXPRESS, η κα Αργυρούδη από Χίο που εκπροσωπεί το ιατρικό κέντρο ΕΛΕΦΘΩ, ο κ. Περικλής Αντωνίου Πρόεδρος Ξενοδόχων Λέσβου και εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ) και ο  κ. Ιωσήφ Παρσαλής.

Η συνάντηση έκλεισε με συνόψιση απ τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Βαγγέλη Μυρσινιά.