Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιώργος Νύκτας: Αναβίωση Εθίμου από Μ.Ε.Ο.Θ. σε πανηγύρι Αγ. Αναργύρων

Γιώργος Νύκτας: Αναβίωση Εθίμου από Μ.Ε.Ο.Θ. σε πανηγύρι Αγ. Αναργύρων

29

 Αναβίωση Εθίμου από τον Μ.Ε.Ο.Θ.


Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια ο μορφωτικός, πολιτιστικός σύλλογος Θυμιανών (Μ.Ε.Ο.Θ.) αναβίωσε το πανηγύρι των Αγ. Αναργύρων τη Τρίτη [1/7].
Ένα παραδοσιακό πανηγύρι που ξύπνησε ευχάριστες μνήμες από τα παλιά, στους λίγο μεγαλύτερους.
Όσοι είχαν τη τύχη να παρευρεθούν στην εκδήλωση που έγινε σε ένα πολύ φιλικό και δροσερό περιβάλλον, σίγουρα πέρασαν μια ξέγνοιαστη, όμορφη βραδιά μακριά από τις καθημερινές σκοτούρες και τη καταθλιπτική ατμόσφαιρα της εποχής.
Εξαίσια ποιοτική ορχήστρα που έπαιζε στους ρυθμούς της μουσικής παράδοσης, σπιτικοί μεζέδες που έφτιαξαν εθελοντικά οι γυναίκες που κάθε φορά δίνουν το παρών στις εκδηλώσεις του συλλόγου, και πολύ, πολύ φιλική διάθεση από τους διοργανωτές, και όλους τους αφανείς που βοήθησαν σε αυτή την εκδήλωση. Είναι μια εποχή που τέτοιου είδους εκδηλώσεις τις έχουμε ανάγκη όλοι, και  ειδικά οι νέοι.
Σήμερα που όλα εκποιούνται Ιστορία, Πολιτισμός, Παραδόσεις, Έθιμα, μένουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι να αντιστέκονται στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, και της ισοπέδωσης των πολιτισμών των λαών.
Σαν τους αναμμένους φάρους  στο σκοτεινό πέλαγος, αγωνίζονται να διώξουν το σκοτάδι που απλώνεται γύρω μας. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όσες και όσους μόχθησαν για να μας χαρίσουν μια ευχάριστη και ξέγνοιαστη βραδιά όπως τη προηγούμενη Τρίτη. Να ευχηθούμε σε όλες και όλους καλή δύναμη, και να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος και διάθεση να αγωνίζονται για τα ήθη και το πολιτισμό μας.

ΦΩΤΟ: Γιάννη Κωνσταντά