Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ Χίου:Η εκποίηση της ΔΕΗ προάγγελος μεγάλων δεινών για κάποια νησιά

ΣΥΡΙΖΑ Χίου:Η εκποίηση της ΔΕΗ προάγγελος μεγάλων δεινών για κάποια νησιά

10

ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χίου

http://www.syrizachios.gr/

                                                       3/7/2014

Η εκποίηση της ΔΕΗ προάγγελος μεγάλων δεινών για κάποια νησιά

Ο κατακερματισμός και εκποίηση υπέρ του  μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού θα αφαιρέσει από την κοινωνία τη δυνατότητα να βασιστεί σε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο για να υπάρχει ανάπτυξη με σχέδιο, προς όφελος της σκληρά δοκιμαζόμενης πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας. Ειδικά για τα νησιά, το χτύπημα μπορεί να αποδειχθεί συντριπτικό, σημεώνεται σε δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ενιαία και δημόσια ΔΕΗ είναι απαραίτητη για να συνεχίζει να διασφαλίζεται το ενιαίο εθνικό τιμολόγιο ρεύματος, ώστε να μην ερημώσει η οικονομία και η κοινωνία των νησιών.  Αν από την ενιαία και δημόσια ΔΕΗ αποσπαστεί και εκποιηθεί το κομμάτι που επιφέρει υψηλότατα κέρδη (η λεγόμενη «καλή» ΔΕΗ), τότε κάποιες περιοχές της χώρας θα υποφέρουν από υπέρογκες αυξήσεις. Κάποια νησιά θα δεινοπαθήσουν.  Όπως δεινοπαθούν ήδη επειδή η ιδιωτικοποίηση κάποιων άλλων δημόσιων επιχειρήσεων έφερε ιδιωτικά μονοπώλια που επιβάλουν πανάκριβα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια και μειωμένα δρομολόγια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει σε ευρύτερη συνεργασία για να μην περάσει ο κατατεμαχισμός της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίησή της. Στα νησιά η συνεργασία αυτή πρέπει να εξελιχθεί σε καθολική συμμετοχή.  Η απομόνωση των πολιτικών δυνάμεων και προσώπων που δεν θα συμμετέχουν (με πρώτους τους τοπικούς βουλευτές της συγκυβέρνησης)  πρέπει να είναι απόλυτη.