Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Μήνυμα Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου προς το 4ο...

Μήνυμα Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου προς το 4ο Γυμνάσιο Χίου

15

Με αφορμή την έκδοση της εργασίας των μαθητών του Γ1 τμήματος του 4ου Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος της τοπικής ιστορίας και σε συνεργασία με τους καθηγητές τους Δημήτρη Μπεκριδάκη και Κώστα Καρατζά, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:  

Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική σας χειρονομία να μου χαρίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου «Η Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Ισιδώρου (Κατακόμβη) στην περιοχή του Νοσοκομείου της πόλης της Χίου», το οποίο εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε το τμήμα Γ1 του σχολείου σας.

Η έμπνευση να ασχοληθείτε με τις τοπικές εκκλησίες του νησιού αποτελεί μια ιδιαιτέρως πρωτότυπη επιλογή που πραγματικά τιμά εσάς, την εκκλησία μας, την εκπαίδευση και, φυσικά, την πανέμορφη Χίο μας. Αυτό που, ωστόσο, είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι –παρά το νεαρό της ηλικίας σας- θελήσατε συνειδητά να αποδώσετε φόρο τιμής στα ιερά πρόσωπα της θρησκευτικής ορθόδοξης πίστης μας. Καθώς όλα γίνονται με την πρόνοια του Θεού, δε μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο Άγιος Ισίδωρος πάτησε αυτά τα ευλογημένα χώματα της Χίου αφήνοντας –σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση- αθάνατο στίγμα της βαθιάς πίστης και της παρουσίας του το πολύτιμο μαστίχι.

Εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ομάδα εργασίας του Γ1 τμήματος, στους Θεολόγους καθηγητές κ. Δημήτριο Μπεκριδάκη και κ. Κωνσταντίνο Καρατζά για την άρτια καθοδήγηση, καθώς και σε όλους εκείνους που συνέβαλαν τα μέγιστα στην υλοποίηση του πνευματικού αυτού πονήματος. Χαίρομαι, συγκινούμαι και αισθάνομαι πολύ υπερήφανη για την πρωτοβουλία σας!

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθύνω ένα ειλικρινές «παιδαγωγικό» ευχαριστώ στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Λέτσαινας και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που φρόντισαν για την οικονομική κάλυψη της έκδοσης αυτής.

 


                                                                                                      Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

                                                                                                              Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ

                                                                                                       Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

                                                                                                                ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

Διαφήμιση