Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία στο δημόσιο- στην αξιολόγηση- Προκρούστη αντιδρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Απεργία στο δημόσιο- στην αξιολόγηση- Προκρούστη αντιδρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

7

 
Γενική απεργία στο δημόσιο τομέα την Τετάρτη 9 Ιουλίου, με τους δημόσιους υπαλλήλους να αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου 4250/14 για την αξιολόγηση.

«Δεν αποτελεί μέσο βελτίωσης της δημόσιας διοίκησης, αλλά εργαλείο που θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αμπαζής, καλώντας στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Μες ιδιαίτερα καυστικό τρόπο ο εκπρόσωπος του ΣΕΣΝΟΧ Δημήτρης Κουτσουράκης αναφέρθηκε στο θέμα της αξιολόγησης, αλλά και στη γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης.

«Φως- νερό, οικόπεδο με θέα, είναι η πολιτική», σημείωσε, αφού θέλουν να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ και το νερό και να παραχωρήσουν και τον αιγιαλό. «Το τηλέφωνο το έχουν ήδη δώσει», σημείωσε, θυμίζοντας τη ραδιοφωνική διαφήμιση της δεκαετίας του ’80.

«Έχουμε γίνει γραφικοί που φωνάζουμε», συνέχισε καλώντας τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας. «Τώρα και όχι όταν θα είναι το παρά πέντε η ζωή η δική του ή κάποιου συγγενικού του προσώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για δεξαμενή του 15%, αυτών που θα χαρακτηριστούν ως κακοί υπάλληλοι, από την οποία θα αντλούνται άτομα για απολύσεις αναφέρθηκε η εκπρόσωπος των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Κλαίρη Κωστάλα. «Δηλαδή 15% θα πρέπει να κριθούν άχρηστοι, 60% θα είναι οι μέτριοι υπάλληλοι και 25% θα πρέπει να κριθούν ως άριστοι… χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ούτε οι υπάλληλοι , ούτε οι υπηρεσίες ούτε η δουλειά που κάνουν», ανέφερε η κα Κωστάλα, τονίζοντας με τη σειρά της την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην απεργία, ώστε να εκφραστεί με τον πιο ηχηρό τρόπο η εναντίωση των εργαζομένων στην κυβερνητική πολιτική.

«Δεν είμαστε κατά της αξιολόγησης», πρόσθεσε ενώ σχολίασε ότι «πουθενά το Σύνταγμα δεν λέει ότι το δημόσιο πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί», σημείωσε.

Παράλληλα η Κλαίρη Κωστάλα διάβασε μήνυμα του Σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων νομού Χίου, αφού μετά τις πρόσφατες εκλογές, δεν έχει συσταθεί σε σώμα.