Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για τον αποκλεισμό αντιπροσώπων από τη Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου...

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για τον αποκλεισμό αντιπροσώπων από τη Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Χίου

6

 


  


 


Ανακοίνωση της γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ


Αποκλεισμός Αντιπροσώπων από τη Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Χίου


Μπροστά στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Χίου (Ε.Κ.Χ.) που θα πραγματοποιηθεί στις 16/7/2014, η απερχόμενη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), με μεταλλάξεις προς το ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί με δόλιους αντισυνδικαλιστικούς τρόπους, να κρατηθεί στις εργοδοτικές – κυβερνητικές καρέκλες, για να συνεχίσει να βάζει πλάτες στις αντιλαϊκές πολιτικές.


Χρησιμοποιεί πρακτικές της εποχής των δεκαετιών από το 1950 και μετά, προκειμένου να αλλοιώσει τη θέληση των εργαζομένων.


 Συγκεκριμένα:


1.             Ακύρωσε στην πράξη την απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Χ. – προκειμένου να στήσει διασπαστικό σωματείο στο χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων – για λήξη των εκλογικών διαδικασιών των Α΄ βάθμιων σωματείων στις 29 Μάη.


2.             Δημιούργησε διασπαστικό σωματείο στους ιδιωτικούς υπαλλήλους στις 27 Ιούνη 2014 ανατρέποντας στην πράξη το άρθρο 3 παράγραφος 9 που προάγει «την ενότητα των εργαζομένων κατά κλάδο» και χρησιμοποιώντας ρουσφέτια και υποσχέσεις εκμεταλλευόμενη τη διογκούμενη ανεργία στη νεολαία. Τέλος αξιοποιώντας τα σεμινάρια επιμόρφωσης εργαζομένων οδήγησε τους άνεργους νέους σε αυταπάτες για το εργασιακό τους μέλλον. Το ίδιο το Ε.Κ.Χ., δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις, απολάμβανε οικονομικά οφέλη στην πλάτη των ανέργων, βάζοντας πλάκα ταφόπλακα στις Σ.Σ.Ε. (Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας).


3.             Απέκλεισαν με νομικά τερτίπια τον νόμιμα εκλεγμένο αντιπρόσωπο της ΕΤΕ – ΔΕΗ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Δημήτρη Ψωμαδάκη (πρακτικό αρχαιρεσιών 14-6-2013 με την παρουσία πρωτοδίκη)


4.             Αφαίρεσαν αντιπρόσωπο του Σωματείου Οικοδόμων και μείωσαν τη δύναμη του από 11 αντιπροσώπους σε 10 (!!!) ερμηνεύοντας το άρθρο 13 παράγραφοι β, γ όπως τους βολεύει!!!


Η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ θα συνεχίσει τον αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς, τις συνελεύσεις και τους αγώνες των εργαζομένων για τον ταξικό προσανατολισμό του εργατικού κινήματος.


Για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που βάζουν πλάτη για να περάσει η αντίληψη του μικρότερου κακού στη διαχείριση του καπιταλισμού.


 


Για τη Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ


Στέλλα Αμπαζή


Μιχάλης Ρέππας


Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου


 


Χίος, 8/7/2014