Αρχική Απόψεις Aρθρα Ιάκωβος Μπριλής: ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ξηλώσουν τη μονοδρόμηση στο Φραγκομαχαλά

Ιάκωβος Μπριλής: ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ξηλώσουν τη μονοδρόμηση στο Φραγκομαχαλά

32

        ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥ ΝΑ  ΞΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ.

        ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΩΝ. ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ.

                                         Ιακώβου Γ. Μπριλή

                         Προέδρου του «ΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ»


Ναι, ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ξηλώσουν ό,τι έργο γίνεται και θα το εξηγήσουμε πιο κάτω. Βεβαίως έχουν άπαντες οι κάτοικοι δικαίωμα να έχουν γνώμη θετική ή αρνητική και η γνώμη όλων είναι σεβαστή, ΑΛΛΑ στη δημοκρατία δεν μετρά  η γνώμη όσων θορυβούν και αρνούνται την όποια μεταβολή και την όποια αλλαγή παραμένοντας κολλημένοι στο χτες.
Μετρά η γνώμη των πολλών που θέλουν την προοπτική προς το αύριο και  την βελτίωση της ποιότητας  των συνθηκών ζωής και την  έστω κι αν είναι σιωπηλή και όχι ηχηρή. Και υποστηρίζουμε ότι υπάρχει σιωπηρή πλειοψηφία γιατί, από τις επίμαχες οδούς περνούν ανοδικά  σχεδόν καθημερινά  2.500 άνθρωποι  ( Φραγκομαχαλάς-Τρουλλωτή-Γιαλούρικα _Καρυές και όλη η δυτική πλευρά της Χίου) και από αυτούς όλους αντιδρούν φανερά  περίπου το 10% και μερικοί ακόμη από άλλες άσχετες περιοχές της Χίου. Υπήρξαν ανάμεσα τους και μερικοί που φάνηκαν διπρόσωποι. Είναι αυτοί που ενώ  μας  ρωτούσαν δήθεν με ενδιαφέρον  μάλιστα «Τι θα απογίνει με το δρόμο ; Τόσα χρόνια δεν βαρεθήκατε να το ζητάτε; » Και ακόμη «είμαστε παραμελημένη γειτονιά, ούτε ένα ευρώ δεν δαπανά εδώ ο Δήμος στο Φραγκομαχαλά  για  να μας κάνει ανθρώπους. Δείτε να κάνετε κάτι τις να μην περπατούμε ανάμεσα στα αυτοκίνητα και μας σκοτώσουνε , τώρα τα αντέστρεψαν και καταφέρονται κατά του έργου που γίνεται.

Κι οι τρεις –τέσσερις επικεφαλής και πρωτομάστορες της αντίδρασης αυτής έχουν δυστυχώς πείσμα άρνησης και εμπάθεια κατά  του Συλλόγου μας και ειδικώς κατά του προέδρου του, γιαυτό και γύρισαν πολλά σπίτια και ζήτησαν απαιτητικά υπογραφές . Είναι δυστυχώς από πείσμα,  κατά της μονοδρόμησης  οι ενέργειές τους ακόμη και αν δεν έχουν καμία επαφή ούτε προσωπική επιβάρυνση από αυτή. Ιδού,  ήρθε  η ώρα, να φύγουν 600 αυτοκίνητα μέσα απ΄ τις οδούς Κ. Μονομάχου και Αγ. Μαρκέλλης,  ήρθε η ώρα να μη κυκλοφορούμε πεζοί και οχήματα ανάμεικτοι και με πολλούς κινδύνους,  ήρθε η ώρα να δει η γειτονιά τον κεντρικό της άξονα (που είναι και κεντρικός άξονας προς δυτική Χίο) να ομορφαίνει και να παίρνει σύγχρονη όψη όμοια με τις άλλες μονοδρομημένες οδούς που βγάζουν από το κέντρο της πόλης προς την ύπαιθρο του νησιού, ήρθε η ώρα να δει και ο τουρίστας που περνά προς τα δυτικά μνημεία και παράλια της Χίου μια εικόνα περιποιημένη και όχι ακατάστατη όπως ήταν τόσα χρόνια.

       Μας κατηγορούν   ότι  δεν έγινε δημοψήφισμα εδώ για τούτο το μεγάλο έργο που τελικά υλοποιείται με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.                       

    Απαντάμε:      Φυσικά και δεν έγινε, μήπως έγινε ποτέ σε κάποια γειτονιά της Χίου δημοψήφισμα για μονοδρομήσεις ; Πουθενά. Εδώ το θέμα ζυμώθηκε και προβλήθηκε για τριάντα χρόνια από πολλούς κατοίκους και τον Σύλλογό μας και την εφημερίδα μας και τα τοπικά ΜΜΕ και  κανένας  δεν έγραψε δημοσίως στον Τύπο κάποιες αντιρρήσεις. Κι όσο για τα πεζοδρόμια ο καυγάς είναι για το πάρκινγκ μερικών που θέλουνε το ΙΧ να το έχουν απέναντι στην πόρτα τους.

Μας κατηγορούν  ότι ο Σύλλογός μας είναι κλειστός . Απαντάμε: Ψεύδονται ασύστολα γιατί κανείς στο Φραγκομαχαλά  δεν μας υπέβαλλε αίτηση να εγγραφεί  στο Σύλλογο και να την απορρίψουμε . Δεν εφαρμόζομε εμείς εξάλλου τις πρακτικές του παλαιού Συλλόγου «Φιλ.Ομίλου Φραγκομαχαλά» που απέρριψε μαζικά 160 αιτήσεις εγγραφής το 1992-93 στους κατοίκους του Φραγκομαχαλά.

Πήγαν τον Δήμο στο Δικαστήριο δύο κύριοι, επικαλούμενοι ανακρίβειες  για να κερδίσουν χρόνο μήπως η νέα Δημοτική αρχή τα διαλύσει όλα. Απαντάμε: Το δικαστήριο ομίλησε και έδωσε πράσινο φως στα έργα. Γιατί ο Δήμος Χίου είχε τις νόμιμες άδειες, φτιάχνει ένα μονόδρομο με τις νόμιμες προδιαγραφές που είναι 3.5 μέτρα πλάτος οδού, 1,5 μέτρα αριστερό πεζοδρόμιο κατά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές για κίνηση πεζών, αναπήρων, τυφλών , κι ένα μικρό πεζοδρόμιο μεταβαλλόμενου μικρού πλάτους από την δεξιά πλευρά ανεβαίνοντας. Το δικαστήριο κατοχύρωσε το δικαίωμα ασφαλούς κίνησης του πεζού έναντι του πάρκινγκ. Επίσης λέχθηκε από τον Διευθυντή Τεχν. Υπηρεσίας κ. Τσακό ότι το γενικό πλάτος δεν επιτρέπει να γίνουν   εσοχές πάρκινγκ, κάτι που εμείς εξ αρχής ζητήσαμε.

Τώρα ας έρθομε και στη νέα δημοτική αρχή. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος είπε όταν ήταν υποψήφιος, προς τον γράφοντα (ενώπιον μαρτύρων) ότι η μονοδρόμηση Φραγκομαχαλά έπρεπε ήδη να έχει γίνει από χρόνια .   Και με την ευκαιρία ενημερώνουμε την νέα και παλαιά δημοτική αρχή  και όλους τους συμπολίτες , ότι τώρα  που ήρθαν στο φως οι νόμοι ξεκαθαρίστηκε ότι για να είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης χρειάζονται  10 μέτρα πλάτος οδού ώστε να είναι από 3.20 m τουλάχιστον η κάθε λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων , να είναι από 1,5 μ. πεζοδρόμια αριστερά και δεξιά και στο μέσο να είναι νησίδα ή διπλή διαχωριστική λευκή γραμμή. Επίσης για εγκοπές πάρκινγκ το πλάτος εγκοπής πρέπει  να είναι 1,80μέτρα. Μήπως τα έχομε όλα αυτά στο Φραγκομαχαλά   και δεν τα βλέπομε;
Να γιατί λέμε ότι : ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ  ΞΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ
.