Αρχική Νέα Τοπικά Διπλή άφιξη μεταναστών σε Βάτο Οινουσσών και Κάτω Φανά

Διπλή άφιξη μεταναστών σε Βάτο Οινουσσών και Κάτω Φανά

10

 
Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών σε Χίο και Οινούσσες σχεδόν καθημερινά. Πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 28 μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Βάτος των Οινουσσών, ενώ το βράδυ της Κυριακής εντοπίστηκαν 56 άτομα στα Κάτω Φανά.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, το ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014”, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων. Οι παράνομοι μετανάστες στη θέα του σκάφους κατέστρεψαν τη λέμβο και έπεσαν στην θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, είκοσι οκτώ (28) παράνομων μεταναστών (24 άνδρες, 2 γυναίκες και 02 ανήλικα παιδιά).

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Βραδινές ώρες Κυριακής, 13/7 είχαν συλληφθεί ακόμα 56 παράνομοι μετανάστες αυτή τη φορά στην περιοχή ”ΚΑΤΩ ΦΑΝΩΝ” νοτιοδυτικής Χίου.

Οι συγκεκριμένοι εντοπίστηκαν με τη συνδρομή στελεχών του Λιμενικού Σταθμού Μεστών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμωτής, και στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ και οι 84 πρόκειται να μεταφερθούν στο ”ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.