Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Εγγραφη απάντηση ΥΠΑ στο Στ. Κάρμαντζη για θέμα αεροδρομίου Χίου- τι απαντά...

Εγγραφη απάντηση ΥΠΑ στο Στ. Κάρμαντζη για θέμα αεροδρομίου Χίου- τι απαντά για μετατόπιση δρόμου και απαλλοτριώσεις

11Σε συνέχεια του αιτήματος ενημέρωσης που είχε απευθύνει στις 3 Ιουλίου 2014 ο Βουλευτής Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έλαβε έγγραφη απάντηση σχετικά με την πορεία των έργων κατασκευής του αεροδρομίου της Χίου.

Στην απάντηση αυτή η ΥΠΑ αναφέρει ότι «αναμένεται η εκπόνηση της σχετικής προμελέτης (με οριστικοποίηση της ερυθράς της παραλιακής οδού) προκειμένου να μελετηθεί και η επέκταση του διαδρόμου δεδομένου ότι είναι αλληλοεξαρτώμενα».

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν ισχύει πια το καθεστώς απαλλοτρίωσης για τις περιοχές πλην του βορινού τμήματος, όπου δεν δόθηκαν μέσα στο 18μηνο αποζημιώσεις.


Ο κ. Κάρμαντζης, μετά την ενημέρωσή του αυτή από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών σχεδιάζει συναντήσεις με τη Διεύθυνση των αρμόδιων τμημάτων της ΥΠΑ, προκειμένου να λάβει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο Βουλευτής υπογραμμίζει τέλος στο δελτίο τύπου:

« Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εκκρεμότητα που πρέπει επιτέλους να λυθεί για να έχουμε πρωτίστως ένα αεροδρόμιο διεθνών προδιαγραφών στο νησί μας, αλλά και για να διευκολυνθεί η προσέλευση τουριστών στη Χίο. Γι’ αυτό και σκοπεύω να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που διαθέτω ώστε το αεροδρόμιο της  Χίου να αποκτήσει ένα σύγχρονο αεροδιάδρομο».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ το έγγραφο της ΥΠΑ