Αρχική Νέα Τοπικά Κινητοποίηση στην Αθήνα για τα ΚΕΠΑ από τη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Κινητοποίηση στην Αθήνα για τα ΚΕΠΑ από τη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

17

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ.


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 181 ΚΑΙ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ, ΑΘΗΝΑ.

 


Οι μηχανές των σφαγείων των ΚΕΠΑ συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς να μειώνουν ποσοστά αναπηρίας, να κόβουν από τους αναπήρους επιδόματα, συντάξεις, φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Μας οδηγούν στην εξαθλίωση

Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες κανένας φόβος μπροστά στις επιτροπές! Δε μας κάνουν χάρη! Δε ζητάμε ελεημοσύνη! Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας! Καταγγείλτε τις βάναυσες περικοπές, δώστε τη μάχη μαζί με τη Σ.Ε.Α.ΑΝ. για την ανάκληση άδικων αποφάσεων! Κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση του αγώνα. Στρατευόμαστε με τον αγωνιστικό, ριζοσπαστικό πόλο  στο χώρο των αναπήρων, με τη ΣΕΑΑΝ.

 

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες. Σε θέση μάχης!

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επάξια συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τις οδηγίες της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ ετοιμάζει νέο γύρο χτυπήματος στην κοινωνική ασφάλιση με μείωση συντάξεων, κατάργηση επικουρικών συντάξεων, αύξηση χρόνων συνταξιοδότησης και εισφορών, μείωσης εργοδοτικών εισφορών και χτυπήματος των συντάξεων αναπηρίας και επιδομάτων πρόνοιας. Τα Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με λεπίδι τον Κανονισμό Εκτίμησης του Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ) πετσοκόβουν τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.

Στην κατεύθυνση να περιοριστεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των αναπήρων που παίρνει επίδομα ή αναπηρική σύνταξη έρχονται τώρα με μια σειρά αποφάσεις τους να βάλουν νέο όριο το 80% και άνω.

          Να είναι καθαρό, δε θα σταματήσουν εδώ, με πρόσχημα τους αναπήρους μαϊμού που οι ίδιοι δημιούργησαν για τις εκλογικές και όχι μονό ανάγκες τους, έρχονται να χτυπήσουν τα δικαιώματα των πραγματικά αναπήρων. Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ για τα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις για την Ελλάδα στόχος τους είναι να σταματήσουν να  παίρνουν σύνταξη και επίδομα οι μισοί από αυτούς που παίρνουν σήμερα και τα επιδόματα να μειωθούν στο μισό, το πολύ στα 200 με 250€ τον μήνα.

          Καλούμε τους γιατρούς, μέλη των επιτροπών, να αρνηθούν να χρησιμοποιούνται για λογαριασμό της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στη σφαγή των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ. Να αντιταχθούν οργανωμένα σ’ αυτά τα σχέδια και να συμβάλλουν με την επιστημονική τους κατάρτιση και εμπειρία στην αποκάλυψή τους. Να λειτουργήσουν στο πλαίσιο των επιτροπών με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και τις συνθήκες που βιώνουν αυτοί και η οικογένεια τους, των άγριων περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

 


  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες  σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.

  • Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.

  • Ούτε ένα 1€ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις.


·         Κατάργηση του παράβολου – χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΒΑ

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.