Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

6

 Γιάννης Ζερδελής : «Το κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης πλήγμα για τους κτηνοτρόφους και τους ποτοποιούς της Λέσβου»


Με αφορμή το οριστικό κλείσιμο των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στις Σέρρες και την Ορεστιάδα, που λίγες μέρες πριν αποφάσισε η μνημονιακή κυβέρνηση, Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, έκανε την ακόλουθη δήλωση :  


«Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα έγκλημα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Η απόφαση για το κλείσιμο των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) πέρα από το ότι οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και σε αδιέξοδο χιλιάδες αγρότες, θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα και στην κτηνοτροφία των νησιών μας αφού θα χαθεί η δυνατότητα προμήθειας των κτηνοτρόφων μας με ζαχαρόπιττα. Ταυτόχρονα οδηγεί την χώρα σε εξάρτηση από το εξωτερικό στην ζάχαρη, στις ζωοτροφές και στο οινόπνευμα που είναι απαραίτητο για τις ποτοποιίες μας.  


Η κυβέρνηση μέσα σε περίοδο κρίσης επέλεξε να μη στηρίξει μια τόσο κομβική παραγωγική δραστηριότητα, αλλά αντίθετα την οδήγησε στην απαξίωση και στον μαρασμό.


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί τέτοιου είδους τετελεσμένα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει καθήκον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. επιδιώκοντας την ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας, τη στήριξη της κτηνοτροφίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας».