Αρχική Νέα Τοπικά Ελάχιστα καταστήματα ανοικτά την Κυριακή 20 Ιουλίου, ελάχιστοι και οι πελάτες

Ελάχιστα καταστήματα ανοικτά την Κυριακή 20 Ιουλίου, ελάχιστοι και οι πελάτες

8

 Περί τα 10 καταστήματα βρέθηκαν ανοικτά την Κυριακή 20 Ιουλίου, στην πόλη της Χίου, κυρίως καταστήματα franchise, στην Απλωταριά και σε κάποια από τα στενά της, όπως και 2-3 επί της Βενιζέλου.

Η κίνηση περιορισμένη και λόγω του ότι η τουριστική κίνηση δεν είναι υψηλή στο νησί, οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν την απόδραση σε κάποια από τις όμορφες παραλίες και ειδικά προς τη βόρεια Χίο όπου και το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας που είθισται λίγες μέρες πριν τη Χάρη της να δυναμώνει το κύμα των προσκυνητών.

Το τελευταίο θα επηρέασε σίγουρα και την κίνηση στα σούπερ μάρκετ του νησιού, που αποφάσισαν να μείνουν ανοικτά με μικρή έως ελάχιστη κίνηση.

«Έχουμε τη λίστα με τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων, αν περιμέναμε κάποια επίσκεψη σήμερα, θα δίναμε σχετική οδηγία, τώρα δεν υπήρχε λόγος να ανοίξουμε», μας δήλωσε ο Φραγκίσκος Σέργης από τον  Εμπορικό σύλλογο Χίου που με σχετική ανακοίνωση του επισήμανε ότι είναι στη διάθεση του καθενός να ανοίξει ή όχι αυτή την Κυριακή παίρνοντας θέση υπέρ του να κρατηθούν κλειστά.

από ρεπορτάζ στο ERTOPEN.GR