Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Π. Ρήγας- Κ. Τριαντάφυλλο: ζητούν άμεση ψήφιση αντιρατσιστικού

Π. Ρήγας- Κ. Τριαντάφυλλο: ζητούν άμεση ψήφιση αντιρατσιστικού

6

Με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος και Παναγιώτης Ρ’ήγας ζητούν άμεση συζήτηση στο Β’ Τμήμα Διακοπής Εργασιών της Βουλής του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:
 
  Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 
Όπως γνωρίζετε, εδώ και μήνες εκκρεμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου «Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το σχέδιο νόμου έχει συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή, η δε επεξεργασία του έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επομένως, δεν υφίσταται κανένα εμπόδιο για την ψήφιση του από το Κοινοβούλιο.

Παρά τον φόρτο νομοθετικού έργου στο Β’ Τμήμα Διακοπής Εργασιών της Βουλής, εκτιμούμε ότι για το εν λόγω σχέδιο νόμου θα ήταν δυνατόν να αφιερωθεί μία ή δύο ημέρες νομοθετικού έργου.

Θεωρούμε, κύριε Πρόεδρε, ότι το ζήτημα πρέπει να τεθεί υπόψη της Διάσκεψης των Προέδρων στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Ρήγας,

Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ

 

Κώστας Τριαντάφυλλος,

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, Εισηγητής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων