Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Τοποθέτηση Τριαντάφυλλου στη Βουλή για τα γεγονότα στην Παλαιστίνη

Τοποθέτηση Τριαντάφυλλου στη Βουλή για τα γεγονότα στην Παλαιστίνη

16


Αθήνα, 23 Ιουλίου 2014


 

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΠΟΥ ΕΚΤΥΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 
«Θα ξεκινήσω την ομιλία μου αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός που συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Μια ανθρωπιστική καταστροφή. Μια επίθεση χωρίς έλεος. Εικόνες φρίκης, που βλέπουμε όλοι στο διαδίκτυο ή στις οθόνες των τηλεοράσεών μας.

Πιστεύουμε κι εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, ότι πρέπει να υπάρξει άμεση, εδώ και τώρα, εκεχειρία. Να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή. Να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προτείνει ο ΟΗΕ. Να προχωρήσει η λεγόμενη «πρόταση της Αιγύπτου». Και να προχωρήσουν, αμέσως, οι συνομιλίες. Δεν είναι δυνατόν ο πολιτισμένος κόσμος, όλοι εμείς που πιστεύουμε στον ανθρωπισμό και στη δημοκρατία, στην ειρήνη και στην ελευθερία, να ανεχόμαστε να χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στην Παλαιστίνη δεκάδες παιδιά.

Ο ελληνικός λαός έχει σταθεί τις τελευταίες δεκαετίες αλληλέγγυος στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Και αυτή την ιστορία, της αλληλεγγύης και της ειλικρινούς φιλίας, η Βουλή των Ελλήνων – και πιστεύω όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων – είναι εδώ για να την υποστηρίξουν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για το ζήτημα της Παλαιστίνης, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι , σε σχέση με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Γάζα, η Ελλάδα, ευθύς εξ αρχής, έχει υποστηρίξει με σειρά διπλωματικών παρεμβάσεων την αιγυπτιακή πρωτοβουλία. Η αιγυπτιακή πρωτοβουλία στηρίζεται από τον Αραβικό Σύνδεσμο και είναι η μόνη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα, δηλαδή άμεση εκεχειρία, επαναφορά στο καθεστώς εκεχειρίας του 2012 και φυσικά, ως απώτερος στόχος, επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Αλλά, αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η εξακολούθηση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή. Αυτά δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Αναφορικά με τις σχέσεις Παλαιστίνης και Ελλάδας είναι γνωστή η ιστορική διαδρομή και του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιασέρ Αραφάτ