Αρχική Ομογένεια Γιορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας από τη Χιακή Ένωση Ελευσίνας

Γιορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας από τη Χιακή Ένωση Ελευσίνας

114

 Τα θαύματα της Αγίας Μαρκέλλας είναι πολλά στον κόσμο , ένα τέτοιο θαύμα είναι η μικρή και καλά δομημένη κοινότητα της Χιάκης Ένωσης Ελευσίνος οπού πανηγύρισε την προστάτιδα και πολιούχο τους.
Ο μεγαλοπρεπής εσπερινός με πλήθος κόσμου και παρουσία αρκετών ιερέων έκανε την έναρξη της πανηγύρεως, η περιφορά της εικόνας έδωσε χαρά στους κατοίκους της Ελευσίνας καθώς ένιωθαν την χάρη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρκέλλης να πλημμυρίζει τους ίδιους αλλά και τις κατοικίες τους. Ο πανηγυρικώς εσπερινός ολοκληρώθηκε με πλήθος κόσμου να συρρέει να περάσει κάτω από την εικόνα της Αγίας καθώς και ποικιλία πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό της Ελευσίνας.
Ωστόσο η Λέττα Κορέ και το συγκρότημά της ήταν έτοιμο να συνοδεύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καλοδουλεμένα χορευτικά συγκροτήματα υπό την καθοδήγηση της χοροδιαδασκάλου Ντίνας Τριλίκη , τα παιδιά μας έφεραν άλλη νότα στην ατμόσφαιρα , έφεραν τον αέρα την Χιώτικης παράδοσης στις συνοικίες της Ελευσίνας.
Ο πρόεδρος κ. Κώστας Μαλαχιάς ακλόνητος στυλοβάτης του Συλλόγου έδωσε μια χαρακτηριστηκή νότα δυναμισμού και ανδρείας στην προετοιμασία του πανηγυριού όπως επίσης και στην διεξαγωγή του. Τέλος τον λόγο έλαβε η Λέττα Κορέ η οποία με την μαγευτική φωνή της μας ταξίδεψε σε όλο το Αιγαίο με επίκεντρο την κορωνίδα του , την όμορφη Χίο. Στην εκδήλωση χαρακτηριστικό ήταν το παραδοσιακό κατσικοπίλαφο που ικανοποίησε τον ουρανίσκο του κάθε παρευρισκόμενου και το άφθονο κρασί τα οποία έδωσαν έναν άλλο τόνο στην βραδιά .

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο μας , να ευχαριστεί το συγκρότημα της Λέττα Κορέ και όλους όσους παρευρέθηκαν στο πανηγύρι . Ανήμερα της εορτής πανηγυρική θεία λειτουργία άνοιξε την ημέρα του εορταστικού διημέρου , αρτοκλασία και κέρασμα υπήρχε για όλους τους ανθρώπους που παρευρέθηκαν στην εορτή. Κατά την διάρκεια της ημέρας πλήθος ανθρώπων έρχονταν να προσκυνήσουν την Αγία Μαρκέλλα και να πάρουν αγιασμό από τον τόπο του Μαρτυρίου της στην Χίο .
Το απόγευμα της εορτής μεθεόρτος εσπερινός ολοκλήρωσε τις λατρευτικές εκδηλώσεις , ενώ η φιλαρμονική του Δήμου Ελευσίνας μας οδήγησε σε όμορφα μελωδικά μονοπάτια , οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν διάφορα γλυκίσματα. Η Ιερά πανήγυρις προς τιμήν της Μεγάλης Αγίας Μας έλαβε τέλος , ευελπιστούμε να ικανοποιήσαμε όλους όσους παρευρέθηκαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις αλλά και να απόλαυσαν το παραδοσιακό πρόγραμμα διασκέδασης και τα δύο βράδια.
Ο Πρόεδρος και όλο το Δ.Σ κατέβαλαν προσπάθεια για την υπολοποίηση της εορτής και του χρόνου με υγεία , χαρά και ευτυχία να εορτάσουμε την Αγία μας. Θα ήταν καλό να επισημάνουμε ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποίηθηκαν στην πλατεία των Χιωτών ,στην δίκη μας πλατεία ! 

Η Αγία Μαρκέλλα προστάτης και βοηθός σε όλους !!! Και του Χρόνου !