Αρχική Νέα Τοπικά Ιατρικός Σύλλογος Χίου: ευθύνη της Πολιτείας η λειτουργία της παιδιατρικής

Ιατρικός Σύλλογος Χίου: ευθύνη της Πολιτείας η λειτουργία της παιδιατρικής

9


 Η παιδιατρική είναι βασική κλινική για κάθε νοσοκομείο και η πλήρη στελέχωσή της δεν μπορεί να είναι παρά ευθύνη της Πολιτείας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Χίου.
Ξεκαθαρίζει δε ότι “τόσο οι Χιώτες ιατροί, όσο και το σύνολο της Χιακής κοινωνίας θα αντιταχθούν σε οιαδήποτε ενέργεια υποβάθμισης της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου”.

Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χίου ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου επισημαίνει τα εξής:

 Σύμφωνα με τους διεθνείς υγειονομικούς χάρτες, σε κάθε Νοσοκομείο, η Παιδιατρική Κλινική είναι μία από τις τέσσερις βασικές Κλινικές που είναι επιβεβλημένη η στελέχωσή τους. Ειδικά σε ένα ακριτικό νησί όπως είναι η Χίος, η συνεχής και ασφαλής λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου θα πρέπει να αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας.

Η ευθύνη για την πλήρη στελέχωση μιας Κλινικής ανήκει στην πολιτεία και στη Διοίκηση του κάθε Νοσοκομείου και όχι στους ιατρούς που υπηρετούν σε αυτό.

Προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να συμπράξουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι τοπικοί άρχοντες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η στελέχωσή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό από το υπουργείο Υγείας.

Έτσι μόνο, θα διασφαλιστεί σε βάθος χρόνου η ορθή λειτουργία της.

Μέχρι να βρεθεί κεντρικά οριστική λύση στη στελέχωσή της, η Διοίκηση οφείλει να συνεχίσει τη στήριξη της Κλινικής, όπως έκανε έως σήμερα, ακόμα και από την περιουσία του Νοσοκομείου.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου υπενθυμίζει τα προβλήματα που υπήρχαν στο νησί πριν την έναρξη λειτουργίας της Κλινικής και τους αγώνες των πολιτών για τη δημιουργία της Κλινικής. Δυστυχώς, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι είχαμε φτάσει στο σημείο να θρηνήσουμε και απώλειες αθώων παιδικών ψυχών, λόγω της μη λειτουργίας Παιδιατρικής Κλινικής στο νησί.

Επίσης, υπενθυμίζουμε τις πολλές διακομιδές που γίνονταν τότε, σχεδόν σε καθημερινή βάση, προς Νοσοκομεία των Αθηνών, τόσο για παιδιατρικά περιστατικά όσο και για πρόωρα- νεογέννητα, διακομιδές που στοιχίζουν στην πολιτεία χιλιάδες ευρώ και στους πολίτες περιττή ταλαιπωρία.

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου προειδοποιεί, ότι τόσο οι Χιώτες ιατροί, όσο και το σύνολο της Χιακής κοινωνίας θα αντιταχθούν σε οιαδήποτε ενέργεια υποβάθμισης της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

 
ΤΟ Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ CHIOSNEWS.COM: Από την κινητοποίηση στις 11 Νοεμβρίου 1998 με αίτημα προς τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο, να λειτουργήσει Παιδιατρική Κλινική στο Σκυλίτσειο.