Αρχική Μαστίχα Επιστολή Προέδρου ΕΜΧ προς βουλευτή Π. Βογιατζή για θέμα συνεταιρισμών

Επιστολή Προέδρου ΕΜΧ προς βουλευτή Π. Βογιατζή για θέμα συνεταιρισμών

14

  
Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου στο βουλευτή Λέσβου της ΝΔ για τον τρόπο με τον οποίο θέτει το ζήτημα της αναγκαστικότητας των συνεταιρισμών, ένας εκ των 4 που έχουν απομείνει είναι και αυτός των μαστιχοπαραγωγών.
Με επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΜΧ Ευθύμης Μονίαρος καλεί δε τον κ. Βογιατζή να ενημερωθεί από κοντά για το συνεταιρισμό. 
(Αλήθεια σαν υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στις πρώτες εκλογές στην Περιφέρεια δεν είχε επισκεφτεί ποτέ την ΕΜΧ;).

Χίος, 8 Αυγούστου  2014

 Αξιότιμε κύριε Βογιατζή,

  Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε, για δεύτερη φορά σε διάστημα ολίγων μηνών,  να ανακινείτε την άρση της αναγκαστικότητας των συνεταιρισμών.

Μάλιστα τοποθετήστε με αρνητικά σχόλια σε ότι αφορά την λειτουργία αλλά και τους σκοπούς που εξυπηρετούν οι αναγκαστικοί συνεταιρισμοί που τυγχάνει μάλιστα οι δύο από τους τρεις να βρίσκονται στην Περιφέρεια που πολιτεύεστε.

Σε ότι αφορά την Ένωση μας, την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, σας προσκαλούμε να έρθετε στα γραφεία μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία της λειτουργίας της, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα ακόλουθα:

 α) η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας επιθυμεί την αναγκαστικότητα, γιατί με αυτήν προστατεύεται όχι μόνο το προϊόν αλλά και  το εισόδημα του παραγωγού

 β) τα άριστα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων τα οποία δημοσιεύουμε ετησίως εμπεριστατωμένα και αναλυτικά

 γ)  τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας που έχουμε καθιερώσει

 δ) το επιτυχημένο επιχειρηματικό σχέδιο που έχουμε αναπτύξει, με την ίδρυση της θυγατρικής μας εταιρείας η οποία έχει εισαχθεί στο ελληνικό χρηματιστήριο  

 ε) τα δεκάδες αυτοχρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα που   εκπονούμε με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια σε συνεργασία με ιατρικές κλινικές  για ότι αφορά τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας

 στ)  τον σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη πωλήσεων της μαστίχας ως λειτουργικό τρόφιμο .στις αγορές  

ια)  η ελληνική πολιτεία και η εκάστοτε  ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας μας κατατάσσει στην πρώτη πεντάδα των επιτυχημένων συνεταιρισμών σε όλη την Ελλάδα

ιβ)  στα περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια μας αναφέρουν ως υπόδειγμα   ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Τέλος, σε αυτή σας την επίσκεψη θα μας δοθεί η ευκαιρία να .σας παρουσιάσουμε την μακραίωνη ιστορία της μαστίχας και του εμπορίου της πριν από την ίδρυση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Ελπίζουμε  να ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκληση μας.

 

Με εκτίμηση

 

 Μονίαρος Ευθύμης

Πρόεδρος

Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου