Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΡΙΖΑ Χίου- περιοδεία στα μαστιχοχώρια και ομιλία Γ. Μηλιού, μετά τη διαμαρτυρία...

ΣΥΡΙΖΑ Χίου- περιοδεία στα μαστιχοχώρια και ομιλία Γ. Μηλιού, μετά τη διαμαρτυρία για ΕΝΦΙΑ (VIDEO)

9

«Ζούμε σε μια περιορισμένη και αυταρχική δημοκρατία», τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, τονίζοντας ότι «δεν πάει άλλο» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί την Κυβέρνηση.

Στα πλαίσια αυτά άλλωστε συνεχίζονται και οι εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, όπου την Κυριακή πρόκειται να γίνουν περιοδείες στα μαστιχοχώρια (Νένητα και Πυργί), ενώ το βράδυ της Δευτέρας θα μιλήσει στην ΗΩ στη Δασκαλόπετρα, στις 8.30 μ.μ. ο Γιάννης Μηλιός(όπως ανακοίνωσε η Βάσω Μιχαλοπούλου γραμματέας της Ν.Ε Χίου του ΣΥΡΙΖΑ).
 VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.

Έχοντας συμμετάσχει νωρίτερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΟΥ Χίου σχετικά με το ΕΝΦΙΑ, ο Μ. Μπαλαούρας σημείωσε ότι σαν κόμμα δεν κοιτούν τα μερεμέτια, το πώς δηλαδή θα ωραιοποιήσουν ένα φόρο. Τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί, σημειώνοντας ότι σαν Κυβέρνηση θα φορολογήσουν τη μεγάλη περιούσια.

Ανήκοντας στη γενιά του Πολυτεχνείου και οικονομολόγος ο Μ. Μπαλαούρας σχολίασε πως παλιά έλεγαν ότι θα έρθουν οι αριστεροί να πάρουν τα σπίτια του κόσμου και τώρα γίνεται το ίδιο από τη δικομματική κυβέρνηση με το χαράτσι που μονιμοποιείται.

Αναρωτήθηκε δε γιατί και οι τοπικοί βουλευτές ψήφησαν έναν νόμο και τώρα προσπαθούν να βρουν τάχα λύση στο πρόβλημα.

 

Σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τα κινήματα και την άλλη μέρα που θα είναι στην Κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε 3 άξονες που θα έχει αυτή η Κυβέρνηση.


          ανατροπή της πολιτικής αυτής που έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση,


          οικονομικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας


          επαναφορά στα εργασιακά ζητήματα του βασικού μισθού και των συμβάσεων εργασίας.

 

Σχετικά με τα εργασιακά ανέφερε την πρόθεση της Κυβέρνησης να επαναφέρει το ζήτημα της κατάργησης της διαιτησίας, που είχε βγει παράνομη η απόφαση από το ΣτΕ. Κάτι που πρέπει να κρατά σε εγρήγορση τους εργαζόμενους, ενώ ειδικά για τη Χίο και ορισμένες ακόμα περιοχές της χώρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να υπάρξει κατάργηση των αναγκαστικών συνεταιρισμών.

Στο ερώτημα αν πρόκειται για πολιτική της ΕΕ, ο κ. Μπαλαούρας σημείωσε ότι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι είναι που καταπατούν αρχές της, αρκεί να υπάρχει μαζικό κίνημα  και αντίσταση σε τέτοιες αποφάσεις που σχετικά με την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών θα την πάει δεκαετίες πίσω.

Κριτική άσκησε και στη στάση της Κυβέρνησης στο θέμα της Ουκρανίας, που οδήγησε στο εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων από τη Ρωσία, σημειώνοντας ότι δεν τέθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση ούτε ένα ζήτημα σχετικά με το πλήγμα της αγροτικής οικονομίας της χώρας από το εμπάργκο.

Στην ερώτηση για την κατηγορία πως στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφορετικές φωνές, σχολίασε ότι πρόκειται για ένα ζωντανό κόμμα και δεν σκοπεύουν να το αλλάξουν. Πρόσθεσε όμως ότι οι προσωπικές απόψεις που βγαίνουν προς τα έξω στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν περιοριστεί, καταλαβαίνοντας προφανώς ότι ειδικά τα μέσα της Αθήνας υπερ-προβάλλον τέτοιες θέσεις που μπορεί να έρχονται σε αντίθεση με την κεντρική θέση του κόμματος.