Αρχική Νέα Τοπικά Το Κάστρο της Χίου Ένας Χαμένος Παράδεισος: επιστολή στο Δήμαρχο για το...

Το Κάστρο της Χίου Ένας Χαμένος Παράδεισος: επιστολή στο Δήμαρχο για το πράσινο στην τάφρο Φρουρίου

24


Το θέμα της συντήρησης του γκαζόν και του φρακτικού πρασίνου στην Τάφρο του Κάστρου Χίου, θέτει με επιστολή της η Εθελοντική Ομάδα το Κάστρο της Χίου- Ενας χαμένος παράδεισος, τόσο στο Δήμαρχο Χίου όσο και στην υπηρεσία πρασίνου.
Επισημαίνονται τα σημάδια ξήρανσης που παρατηρούνται στο γκαζόν, αλλά και την ανάγκη να κλαδευτούν οι πικροδάφνες που καλύπτουν και τα πεζοδρόμια.
Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

 Χίος, 11/8/2014
Αξιότιμοι Κύριοι/ες,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι:

Α. το γκαζόν στην τάφρο του Κάστρου Χίου παρουσιάζει έντονα σημάδια ξήρανσης. Η συντήρηση του γκαζόν επιβάλει πέραν από το τακτικό πότισμα, τον τακτικό αερισμό του εδάφους και τη συνακόλουθη λίπανση. Θεωρούμε ότι αν δεν υπάρξει άμεση και χωρίς περεταίρω καθυστέρηση επέμβαση των υπεύθυνων υπηρεσιών του Δήμου, τότε η καλαίσθητη αναμόρφωση της τάφρου η οποία δεν μετρά ένα έτος ζωής θα αλλοιωθεί οριστικά εξανεμίζοντας την αξία των χρημάτων που δαπανήθηκαν για το έργο. Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται εν γένει από Κοινοτικούς, Έλληνες και φυσικά Χιώτες φορολογούμενους οι οποίοι απαιτούν τη χρηστή και βέλτιστη χρήση των δικών τους πόρων.

Β. Οι πικροδάφνες στο φράχτη περιμετρικά της τάφρου πρέπει να κλαδευτούν, διότι έχουν σχεδόν καλύψει το πεζοδρόμιο επί της οδού Καρπασίας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αφαιρεθούν τα διάφορα “βρωμόδεντρα”που έχουν φυτρώσει ανάμεσα στις πικροδάφνες.

 Η Εθελοντική μας Ομάδα προσδοκεί ότι θα πράξετε τα δέοντα.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο