Αρχική Νέα Τοπικά Φράγμα Κόρης Γεφύρι- γραφειοκρατικά τα κωλύματα απαντά ο βουλευτής Στ. Κάρμαντζης

Φράγμα Κόρης Γεφύρι- γραφειοκρατικά τα κωλύματα απαντά ο βουλευτής Στ. Κάρμαντζης

24

 «Για καθαρά γραφειοκρατικού τύπου κωλύματα τα οποία δεν πρόκειται να επηρεάσουν ή να εμποδίσουν το έργο» του φράγματος Κόρης Γεφύρι κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Σταμάτης Κάρμαντζης, με αφορμή τη διακοπή των εργασιών στο φράγμα τη βδομάδα πριν το Δεκαπενταύγουστο.

Να σημειώσουμε ότι με το θέμα αυτό κυκλοφόρησε πρωτοσέλιδα η εβδομαδιαία εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ. Ακολουθεί η πλήρης απάντηση του Χιώτη βουλευτή της ΝΔ:

/////

 Ο Βουλευτής Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης σε απάντηση των τελευταίων δημοσιευμάτων σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου του φράγματος Κόρης Γεφύρι και ειδικά μετά τις πρόσφατες καθυστερήσεις που ανέκυψαν, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για καθαρά γραφειοκρατικού τύπου κωλύματα τα οποία δεν πρόκειται να επηρεάσουν ή να εμποδίσουν το έργο και αφορούν στη σωστή λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και στην υποχρέωσή τους να ανταποκριθούν φιλότιμα και υπεύθυνα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις διοικητικών και άλλων διατυπώσεων προκειμένου για τόσο σημαντικά έργα υποδομής.

Ο Βουλευτής θυμίζει ότι και με δικές του προσωπικές παρεμβάσεις και προσπάθειες εκδόθηκε στις 24/07/2014 η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ενέκρινε την πίστωση άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την κάλυψη των υπολειπόμενων εργασιών ολοκλήρωσης του έργου. Θα ήταν αφελές τονίζει ο Σταμάτης Κάρμαντζης να θεωρηθεί δυνατή ή πιθανή, η αναίρεση ή ο υποσκελισμός μιας τέτοιας απόφασης υπό το βάρος διοικητικών ή άλλων υπηρεσιακών καθυστερήσεων.

 

Επισυνάπτεται αντίγραφο της προαναφερθείσας απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).