Αρχική Νέα Τοπικά Αναστολή ΦΕΚ για υποβάθμιση δημοτικών σχολείων Νενήτων- Καλλιμασιάς, ανακοινώσεις βουλευτών

Αναστολή ΦΕΚ για υποβάθμιση δημοτικών σχολείων Νενήτων- Καλλιμασιάς, ανακοινώσεις βουλευτών

13

  
Αναστέλλεται το ΦΕΚ με το οποίο προβλεπόταν η υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων, σύμφωνα με δηλώσεις των βουλευτών του νομού.
Αυτό σημαίνει ότι και από τη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία θα είναι 6τάξια, φέρνοντας έτσι αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις γονιών, μαθητών, δασκάλων και κατοίκων των δύο χωριών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δελτίο τύπου του βουλευτή Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και μετά την τελευταία του επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε χθες Τρίτη, 19/8, από την ηγεσία του Υπουργείου, ότι δόθηκε και τυπικά η λύση στο πρόβλημα των σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων με την υπογραφή της αναστολής του ΦΕΚ για τα εν λόγω Δημοτικά σχολεία τα οποία επρόκειτο να υποβαθμιστούν.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη δρομολογηθεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τόσο για το αναμενόμενο αποτέλεσμα των προσπαθειών που κατέβαλε ο ίδιος προσωπικά για την επίτευξη της λύσης του προβλήματος της υποβάθμισης των δύο σχολείων τις τελευταίες εβδομάδες, όσο και για την εξαιρετική συνεργασία που είχε με την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης ο Βουλευτής επεσήμανε το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας που είχε και με τον συνάδελφο Βουλευτή της Χίου από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνεισέφερε σε αυτή την προσπάθεια. Υπογράμμισε δε ότι «Καλώς ή κακώς τίποτα δεν μπορούμε πλέον να θεωρούμε δεδομένο. Καθετί που κερδίζουμε για τον τόπο μας προϋποθέτει σκληρό αγώνα, υπομονή και πίστη στην προσπάθειά μας. Μόνο έτσι τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε με σκληρή επιμονή, θα έχουν διάρκεια για το καλό του νησιού και των συμπολιτών μας».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος έκανε την παρακάτω δήλωση, με αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για τα σχολεία Νενήτων και Καλλιμασιάς:

 «Η ισχύς των επιχειρημάτων που συντονισμένα προβάλαμε ως τοπική κοινωνία έφερε το προσδοκόμενο αποτέλεσμα, με την υπογραφή από τον αρμόδιο Υπουργό της αναστολής του υποβιβασμού και της επαναλειτουργίας των σχολείων Νενήτων και Καλλιμασιάς, ως εξαθέσια. 

 Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ότι σε μια συλλογική προσπάθεια, κανείς δεν περισσεύει. Με σχεδιασμό, αποφασιστικότητα και συνεργασία κάθε διεκδίκηση μπορεί να έχει θετική εξέλιξη».

Κάρμαντζης για Εσπερινό ΕΠΑΛ
Να σημειώσουμε τέλος ότι ο κ. Κάρμαντζης στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρει ότι «Παράλληλα ο Βουλευτής συμμετείχε ουσιαστικά και συνέβαλε και με δικές του προσπάθειες και παρεμβάσεις  για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στην ίδρυση νέου Εσπερινού ΕΠΑΛ στη Χίο. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό αποτέλεσμα για τον τόπο και τους ανθρώπους της Χίου, ιδίως για τη νεολαία του νησιού».